SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıZİRVE SEVİYELERİNDE İŞLEM GÖRÜYOR-
SORU : Enka hissesinde uzun vadeli beklenir mi? Yoksa kısa vadeli mi tutmalıyım? Açıklama yaparsanız sevinirim? Gönderen : Hüseyin Tülü09.08.2023, 21:11

Enka hissesinde uzun vadeli beklenir mi? Yoksa kısa vadeli mi tutmalıyım? Açıklama yaparsanız sevinirim?

Borsada farklı yaklaşım tarzıyla kazanç elde etmek mümkündür. Önemli olan benimsenen tarzın yatırımcının mizacı ile uyumlu olup olmadığıdır. Eğer yatırımcının kişilik yapısına uymayan bir tarz söz konusuysa hedefe ulaşma ihtimali de zayıflayacaktır. Bu itibarla borsada uzun vadeli olduğu kadar kısa vadeli beklentilerle de kazanç elde etmek kuşkusuz mümkündür. Ancak bu noktada hemen belirtmek gerekir ki bireysel yatırımcının kısa vadeli hedeflerle kazanç elde etme imkanı hayli sınırlıdır. Bireysel yatırımcının profesyoneller karşısında sahip olduğu sınırlı imkan başarı şansını minimize etmekte. Diğer taraftan uzun vadeli hedeflerle gerçekleştirilen işlemlerde daha ziyade şirketlerin mali yapısı belirleyici rol oynaması nedeniyle bireysel yatırımcının sonuca varma olanağı artmakta. Enka İnşaat, büyüyen bir kârlılığa sahip olmakla birlikte 2022 faaliyet döneminde kârını düşürdü. Bununla birlikte 2023’ün ilk çeyreğinde güçlü bir kârlılık yakaladı. Ancak kârın yatırım faaliyetlerinden elde edilen gelirden kaynaklandığını not etmek gerekiyor. İstikrarlı bir büyüme için esas faaliyet kârının büyümesi önemli. Hissenin fiyatı ise uzun vadede yükselen ivmesiyle dikkat çekiyor. Geçtiğimiz ocak ayında düzeltilmiş verilerle en yüksek 35,96 TL seviyelerinde bulunurken geride kalan yedi ay zarfında yatayda dalgalı bir seyir izledi. Şimdilerde de 33,26 TL seviyelerinde işlem görüyor.

ENKA INSAAT ENKAI

Alış0,00

Satış45,96

Gün İçi En Düşük45,80

Gün İçi En Yüksek48,64

PD/DD1,13

FK12,68

Fiyat45,96

Değişim-3,73%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI