SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıZARAR SATIŞI TEŞVİK EDER NİTELİKTE -
SORU : Eczacıbaşı Yatırım devamlı düşüyor. Biraz daha aldım maliyeti daha da düşürdüm. Hissenin geleceği hakkında bilgi alabilir miyim? Gönderen : Okşan özaykut17.10.2024, 19:44

Eczacıbaşı Yatırım devamlı düşüyor. Biraz daha aldım maliyeti daha da düşürdüm. Hissenin geleceği hakkında bilgi alabilir miyim?

Kısa vadede dalgalanmalardan yararlanmak isteyen yatırımcılar düşüşlerde daha fazla zarar etmemek gayesiyle zararına satış yaparak pozisyonlarını kapatırken, uzun vadeli yatırımcılar düşüşleri alım fırsatı olarak değerlendirir. Neticede uzun vadede bir hissede pozisyon alınmış ise hissenin yükseleceğine dair güçlü bir beklentinin olması doğal olandır. Böylesi bir durumda düşüşler de uzun vadeli yatırımcı için kaçınılmaz olarak fırsat niteliğine dönüşecektir. Eczacıbaşı Yatırım, uzun vadede büyüyen bir yapıya sahip. Hisse, Mayıs 2019’da en düşük 5,20 TL seviyesinde bulunurken Aralık 2023’te en yüksek 342,50 TL’ye kadar yükseldi. Sonrasında gelen satışlarla birlikte gerilerken şimdilerde 171,80 TL bölgesinde işlem görüyor. Hissenin bu seviyelerde tutunamaması halinde 150 TL bölgesine gerilemesi gündeme gelecektir. Geçtiğimiz yıl kârını düşüren firma, bu yılın ilk yarısında ise dönem sonunda zarar açıkladı. Firma, iki yılın ilk çeyreğinde kârını azaltırken yılın ikinci çeyreğinde zarara döndü. FAVÖK’ün üst üste dört çeyrek zarar olması dönem sonu kârlılığı üzerinde baskıya yol açıyor. Kârda zorlanması hissede satış baskısını artıran ana etkenlerin başında geliyor.

ECZACIBASI YATIRIM ECZYT

Alış0,00

Satış168,80

Gün İçi En Düşük168,10

Gün İçi En Yüksek172,30

PD/DD0,89

FK0,00

Fiyat168,80

Değişim-1,00%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI