SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı Masası YATIRIMLARI İÇİN TAHSİSLİ SERMAYE ARTIRIMINA GİDECEK-
SORU : Akfen Yenilenebilir Enerji bu hızla düşerse halka arz seviyesine gelecek? Sizce bunun gerçekleşme olasılığı var mı? Gönderen : Beytullah Aybar16.10.2024, 18:13

Akfen Yenilenebilir Enerji bu hızla düşerse halka arz seviyesine gelecek? Sizce bunun gerçekleşme olasılığı var mı?

Bir hissenin fiyatını belirleyen taleptir. Talebin düştüğü ve arzın devam ettiği noktada hissenin fiyatının aşağıya kayması beklenen bir durumdur. Fiyatların tavanı olmayacağı gibi dibi de teorik olarak olmadığından satışlar olduğu sürece fiyatın aşağıya gerilemesi mümkündür. Bu düşüş halka arz seviyesinin altına da inebilir. Neticede borsada bunun birçok örneği vardır. Hissenin fiyat hareketi şirketin performansıyla yakından alakalıdır. Gelir ve kârda büyüme ya da şirketin geleceğine dair olumlu beklentiler, alıcıları harekete geçirirken, gelir ve kârdaki düşüş satıcıları hareketlendirir. Akfen Yenilenebilir Enerji’yi de bu çerçevede değerlendirmek gerekir. Şirkete ait hisseler, Mart 2023’te borsaya ilk geldiğinde tavandan 10,78 TL’den ilk işlemini gördü. Hisse bir ara halka arz seviyesinin gerisine düşse de Mart 2024’te en yüksek 33,46 TL’ye kadar yükseldi. Şimdilerde ise 17,70 TL’den işlem görüyor. Mevcut bölgede alıcıların piyasaya gelmemesi ve satıcıların daha etkin olması halinde fiyatın 14 TL bölgesine gerilemesi gündeme gelebilecektir. Şirket, geçtiğimiz yıl gelirini düşürmekle birlikte kârını artırmayı başarmıştı. Bu yılın ilk yarısında ise gelirdeki düşüşün devam ettiği ve neticesinde kârın da yüzde 20 gerileyerek 770,3 milyon TL’ye indiği gözleniyor. Akfen Yenilenebilir Enerji, geçtiğimiz eylül ayında aldığı kararla tahsisli sermaye artırımına gideceğini duyurdu. Yakın zamanda ise tutar değişikliğine giderek tahsisli sermaye artırımından 3,15 milyar TL gelir elde edilecek şekilde sermaye artırımına gidilmesini hedefliyor. Elde edilecek gelirle hibrit GES yatırımı ile RES ek kapasite artışına gitmeye niyetli.

AKFEN YEN. ENERJI AKFYE

Alış0,00

Satış17,75

Gün İçi En Düşük17,28

Gün İçi En Yüksek18,52

PD/DD0,65

FK3,29

Fiyat17,75

Değişim2,25%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI