SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıYATIRIM FAALİYETLERİYLE KÂRI ARTTI -
SORU : Odaş’ın karı özsermayesinin yarısından fazla. Bu durum hisse senedinde yukarı çıkış için nasıl bir etkide bulunur? Gönderen : Bilgutay Ceylan13.05.2024, 21:12

Odaş’ın karı özsermayesinin yarısından fazla. Bu durum hisse senedinde yukarı çıkış için nasıl bir etkide bulunur?

Odaş Elektrik, geride kalan beş yıllın ilk üçünde zarardayken son ikisinde kârlı bir yapıya döndü. Son paylaştığı 2023 dokuz aylık faaliyet döneminde de kârdaki artış ivmesi yükselerek devam etti. Ancak bu artışın satışlardan kaynaklanmadığını not etmek gerekiyor. Şirket dokuz aylık dönemde hasılatını yüzde 5,37 geriletirken maliyet ve giderlerdeki artış hızı varlığını sürdürdü. Bu da esas faaliyet kârının yüzde 50,5 gerilemesine yol açtı. Dönem sonunda kârlılığını artıransa yatırım faaliyetlerinden elde ettiği gelirler oldu. Firmanın yatırım faaliyetlerinden gelirleri 26,4 milyon TL’den 3,9 milyar TL’ye çıkarması neticesinde dönem sonu net kârında da yüksek çıkış ivmesi korundu. Firmanın, dönem sonunda kârlılığını 4,6 milyar TL’ye çıkarması kısa vadeli düşünen yatırımcılar açısından önemli olarak değerlendirilecektir. Bununla birlikte, uzun vadede önemli olanın esas faaliyetlerden elde edilen gelirden sağlanan kârlılık olduğu unutulmamalı. Tüm bunlardan ayrı olarak firmanın yabancı para pozisyonunu eksideyken 236,5 milyon TL artıya geçirmesi kur riskine karşı kendisini güvence altına almak istediği şeklinde değerlendirilebilir. Hissenin fiyatı ise Kasım 2022’den bu yana dalgalı bir seyir izliyor. Satıcıların daha fazla ağırlık bulduğu piyasada, arada yukarı ataklar olsa da günümüze kadar satış baskısı öne çıktı. Geride kalan sürede Ekim 2023’te en yüksek 14,47 TL’ye kadar çıkan hisse, son işlem günü olan 13 Mayıs 2024 günü kapanışını 9,35 TL’den kapattı.

ODAS ELEKTRIK ODAS

Alış0,00

Satış5,66

Gün İçi En Düşük5,54

Gün İçi En Yüksek5,67

PD/DD0,65

FK0,00

Fiyat5,66

Değişim0,00%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI