SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıVARLIKLARININ DEĞER ARTIŞIYLA KÂRI BÜYÜDÜ-
SORU : Akfen Yenilenebilir Enerji için düşünceniz nedir? Önceki zirvesini geçmesini mümkün görüyor musunuz? Gönderen : Gülhan Yaprak19.05.2024, 17:35

Akfen Yenilenebilir Enerji için düşünceniz nedir? Önceki zirvesini geçmesini mümkün görüyor musunuz?

Dünya ölçeğinde olduğu kadar ülkemizde de yenilenebilir enerji sektörü her geçen gün kendisine daha fazla alan açıyor. Sektörde yer alan firmalar da kârlılıklarını artırma noktasında daha iyi bir performans sergileyebilseler de tümü için aynı değerlendirmeyi yapmak zor. Söz konusu durum Akfen Yenilenebilir Enerji için de geçerli. Yenilenebilir enerji sektöründe faaliyet yürüten şirket, geçtiğimiz yıl halka arz oldu. Ancak halka arz sermaye artırımı yoluyla gerçekleşmediğinden firmanın kasasına giren herhangi bir nakit olmadı. Büyük ortak Akfen Holding’in sahip olduğu payları satması nedeniyle halka arzdan elde edilen gelir de bu ortağa gitmiş oldu. Halka arzdan hisseyi satın alanların ise kârlı olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Mart 2023’te borsada ilk açılışını 10,78 TL’den gerçekleştiren hisse, Mart 2024’e gelindiğinde 33,46 TL’ye kadar çıktı. Şimdilerde de 28,30 TL seviyesinde işlem görüyor. Halihazırda şirketin sermayesinin yüzde 66,50’si Akfen Holding’in elinde bulunuyor. Halka açık kısım ise yüzde 31. Bu kısmın da yüzde 45,17’si yabancı saklamasında bulunuyor. Yüzde 23,34’lük kısım da yerli kurumsal yatırımcının saklamasında yer alıyor. Hem yerli hem de yabacı kurumsallar yıl başından bu yana paylarını artırdı. Toplamda halka açık kısmın yüzde 68,51’i söz konusu yatırımcıların elinde bulunmakta. Geçtiğimiz yıl hasılatını gerileten Şirketin brüt kârı da buna bağlı olarak azaldı. Bununla birlikte yıl sonu net kârını yüzde 389 artırarak 4,55 milyar TL’ye yükseltti. Net kârı büyütense esas faaliyet dışı diğer gelirler. Söz konusu kaleme daha yakından bakıldığında firmanın sahip olduğu maddi duran varlıkların değerinin 2 milyar TL’ye çıktığı gözleniyor. Kârın varlıkların değer artışından ziyade esas faaliyetlerden ötürü büyütülmesinin daha önemli olduğu göz ardı edilmemeli.

AKFEN YEN. ENERJI AKFYE

Alış0,00

Satış17,75

Gün İçi En Düşük17,28

Gün İçi En Yüksek18,52

PD/DD0,65

FK3,29

Fiyat17,75

Değişim2,25%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI