SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıUZUN VADEDE DESTEK BÖLGESİNE GELDİ-
SORU : Anadolu Grubu Holding’teki yükseliş durdu mu? Yoksa bu düzeltme mi? Alım yapılır mı? Gönderen : İnanç Yavuz03.10.2024, 17:53

Anadolu Grubu Holding’teki yükseliş durdu mu? Yoksa bu düzeltme mi? Alım yapılır mı?

Hisse senetlerinin fiyatını değerlendirirken farklı parametrelerle birlikte ele almakta yarar var. Kıyaslamalar değerlendirme yapılan verinin daha iyi anlamlandırılmasına olanak verir ve isabetli sonuçlara olanak tanır. Global Menkul Kıymetler, aracı kurum sektöründe faaliyette bulunuyor. Şirketin içinde yer aldığı BIST Aracı Kurumlar Endeksi son bir yılda yüzde 25,07 geriledi. Aynı zaman diliminde Global Menkul Değerler ise yüzde 22,82 geriledi. Bu itibarla hissenin içinde yer aldığı sektör endeksiyle paralel bir performans sergilediğini söylemek pek de yanlış olmayacaktır. Sektör ortalamasıyla paralel hareket etmesi şirketle ilgili olağanüstü bir durumun olmadığını gösterse de sektörün son bir yılda sorun yaşadığını söylemek yerinde bir bakış açısı olacaktır. Global Menkul Değerler, son açıkladığı 2024 altı aylık mali tablolarında gelirini yüzde 25 gerileterek 10 milyar TL’ye düşürdü. Buna karşın dönem sonu net kârını yüzde 84 artırarak 37,3 milyon TL’ye çıkardı. Firmanın kârını büyütmede, maliyetlerdeki düşüşlerle diğer faaliyet gelirlerdeki artış etkili oldu. Geçtiğimiz ağustos ayında yüzde 195 bedelsiz sermaye artırımında bulunan şirket uzun bir aradan sonra ilk defa sermayesini artırmış oldu. Firma, bundan önce ise 2011 yılında tahsisli sermaye artırımına gitmişti. Şirketin gerçekleştirdiği son nakit temettü ödemesi ise 2012 yılına ait bulunuyor.

ANADOLU GRUBU HOLDING AGHOL

Alış0,00

Satış290,50

Gün İçi En Düşük283,25

Gün İçi En Yüksek293,00

PD/DD0,88

FK3,75

Fiyat290,50

Değişim1,04%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI