SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıUZUN VADEDE ÇIKIŞ TRENDİNDE-
SORU : Sizce Garanti Bankası’nın toparlanması ne kadar süreyi bulur? Buralarda oyalanır mı? Gönderen : Tolga Sevinç06.08.2024, 17:29

Sizce Garanti Bankası’nın toparlanması ne kadar süreyi bulur? Buralarda oyalanır mı?

Bankacılık sektörü son yıllarda oldukça ilgi görüyor ve buna bağlı olarak hisselerin fiyatında da ciddi artışlar söz konusu. Sektöre dair yabancı fonların önümüzdeki süreçte daha fazla ilgi gösterecekleri yönündeki beklenti, önceden pozisyon almak isteyen yatırımcıların talebi ile banka hisselerinin yükselişini destekliyor. Türkiye’nin genel ekonomisinin düzeleceğine dair olumlu sinyaller, buna ilave kredi derecelendirme kuruluşlarının not artırımları ve ilerleyen süreçte not artırımının devam edeceğine dair beklentiler ağırlık buluyor. Beklentiler birlikte ele alındığında yurt dışı fonların ilerleyen süreçte Türkiye pazarına daha fazla yönelmesi şaşırtıcı olmayacaktır. Böylesi bir durumda likit ve derinliği olan sektörlerden bankacılığın daha fazla fon çekmesi beklenen bir durum olacaktır. Garanti Bankası bu çerçevede ilgi gören hisseler arasında yer alıyor. Hissenin fiyatı Nisan 2021’den bu yana istikrarlı şekilde yükseliyor. Nisan 2021’de en düşük 5,95 TL seviyesinde bulunurken, geçtiğimiz temmuz ayında en yüksek 138,30 TL’ye kadar çıktı. Temmuz ayının ikinci yarısından bu yana ise gelen satışlarla geriliyor. Uzun vadede gözlenen çıkış karşısında yaşanan bu kâr satışlarını olağan değerlendirmeli. Kâr satışları her ne kadar hisse üzerinde baskıya yol açsa da aynı zamanda yeni yatırımcı sağladığını da göz ardı etmemeli. Yeni maliyetlerle yeni yatırımcılar hissenin yeni taşıyıcıları olacaktır. Bu da uzun vadede hissenin yükselişini destekleyecek bir gelişme olarak değerlendirilmeli.

GARANTI BANKASI GARAN

Alış0,00

Satış108,60

Gün İçi En Düşük108,50

Gün İçi En Yüksek112,10

PD/DD1,63

FK4,70

Fiyat108,60

Değişim-2,07%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI