SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıSATIŞ BASKISI DEVAM EDİYOR-
SORU : Koza Polyester’in kredili işlemlere konu edilememesi hisse üzerinde nasıl bir sonuca yol açtığını öğrenebilir miyim? Gönderen : Selçuk Akçay20.10.2024, 22:13

Koza Polyester’in kredili işlemlere konu edilememesi hisse üzerinde nasıl bir sonuca yol açtığını öğrenebilir miyim?

Borsada işlem gören hisselerde aşırı dalgalanmaların yaşanması halinde, yatırımcıların mağdur olmaması gayesi ile Borsa İstanbul kademeli tedbirleri devreye alabilmekte. Kredili işlem yasağı da bunlardan biridir. Tedbirin gayesi, hisse üzerinde oluşabilecek yapay fiyat hareketlerini ve aşırı oynaklığı engelleyebilmek. Kredili işlemler yatırımcıların borçlanarak daha büyük pozisyonlar almasına olanak tanıdığı için, bu tür işlemler fiyat üzerinde spekülatif hareketlenmelere meydan verebilmekte. Hisse senedi, kredili işlem kapsamından çıkarıldığında ise yatırımcılar kredi kullanarak o hisseyi alamaz. Bu durum likiditenin azalmasına ve fiyat hareketlerinin daha stabil hale gelmesine imkan tanır. Öte yandan, bazı yatırımcılar kredi kullanarak aldıkları pozisyonları kapatmak zorunda kalır. Bu da hissenin fiyatı üzerinde kısa süreli bir satış baskısı oluşturabilir. Ancak bu pozisyonlar kapatıldığında yaşanan satış baskısı da normalleşir. Bu tedbir, kısa vadede fiyatın düşmesine yol açsa da uzun vadede hisse fiyatının daha sağlıklı ve dengeli bir şekilde hareket etmesine yardımcı olur. Koza Polyester’e getirilen kredili işlem yasağı 22 Ekim seans sonrası sona erecek ve hisse tekrar kredili işlemlere konu olabilecek. Fiyatı ise Eylül 2023’te en yüksek 81 TL’ye kadar çıkarken sonrasında geriledi. Satış baskısının devam ettiği hissede son işlem gününde kapanış 28,94 TL’den gerçekleşti. Satışların devam etmesi halinde ilk açılış fiyatı olan 26,94 TL’nin de gerisine inmesi gündeme gelebileceği göz ardı edilmemeli.

KOZA POLYESTER KOPOL

Alış0,00

Satış28,76

Gün İçi En Düşük28,66

Gün İçi En Yüksek29,12

PD/DD1,78

FK14,97

Fiyat28,76

Değişim-0,62%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI