SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıRASYOLARINI GÜÇLENDİRECEK-
SORU : TKYB’nin bedelli sermaye artışına katılmak mı daha doğru bir hareket yoksa katılmamak mı? Gönderen : Aydın Turan03.12.2020, 20:49

TKYB’nin bedelli sermaye artışına katılmak mı daha doğru bir hareket yoksa katılmamak mı?

Sermaye artırımları şirketlerin mali yapılarını güçlendirmeleri ya da yeni yatırımları finanse edebilmeleri için başvurdukları bir yoldur. Gerçekleştirilecek bedelli sermaye artırımından elde edilecek fon, yatırımlara yönlendirilmesi halinde gelir ve kârını artıracağı için olumlu bir durum olarak değerlendirilmeli. Öte yandan mali yapısı zayıf ve yüklü borç yapısına sahip bir firmanın durumunu düzeltmek gayesi ile gerçekleştireceği bedelli sermaye artırımından firmanın büyümesinden ziyade mevcut durumu sürdürme çabası öne çıkacaktır. Böylesi bir durumdaysa şirketin ileriye dönük büyüyeceğini söylemek zordur. Yatırımcılar uzun vadede büyüyecek şirketleri tespit edebildikleri oranda getiri olasılığı da artacaktır. Tüm bunların dışında Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası yüzde 88,23 oranında bedelli sermaye artırımına gidiyor. Sermaye artışı ile 850 milyon TL olan çıkarılmış sermayesi 1,6 milyar TL’ye yükseltecek. Sermayesinin yüzde 99,08’i Hazineye ait olan banka, bedelli sermaye artışından 750 milyon TL fon sağlayacak. Banka yaptığı açıklamada elde edilecek kaynağın kredilerde, sermaye yapısının güçlendirilmesinde ve BDDK’nın aradığı rasyoların güçlendirilmesinde değerlendireceğini belirtti. Hissedarların rüçhan hakları ise 2-16 Aralık 2020 tarihleri arasında kullanılacak.Tüm bunlardan ayrı olarak hisseni fiyat seyri takip edildiğinde özellikle Haziran 2018’den sonra hareketlendiğini gözlemekteyiz. Düzeltilmiş verilerle 19 Haziran 2018 günü 1,03 TL seviyesinde bulunurken sonrasında dalgalı şekilde yükseldi. Son olarak 21 Ekim 2020 günü 47,12 TL’ye kadar çıktı. Şimdilerde de 36,20 TL seviyelerinde işlem görüyor. Bankanın halka açıklık oranının yüzde birin altında olması aktif bir pazarın varlığına engel olurken talep artışı durumunda da hızlı çıkışlara yol açabiliyor. Halka açıklık oranının artması hissede daha dengeli bir pazarın oluşmasına imkan sağlayacaktır.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

T. KALKINMA BANK. KLNMA

Alış0,00

Satış14,38

Gün İçi En Düşük14,60

Gün İçi En Yüksek14,62

PD/DD4,33

FK14,41

Fiyat14,38

Değişim-0,76%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI