SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıPERFORMANSI DAHİL OLDUĞU SEKTÖRÜN GERİSİNDE-
SORU : Goodyear hissesinin orta vade açısından değerlendirilmesi mümkün mü? Bana göre kağıt ucuz görünüyor. Mayıs 2016’da bölünmüş ama hala primsiz gibi. Gönderen : Ali Ateş23.06.2024, 14:59

Goodyear hissesinin orta vade açısından değerlendirilmesi mümkün mü? Bana göre kağıt ucuz görünüyor. Mayıs 2016’da bölünmüş ama hala primsiz gibi.

Goodyear, yaklaşık bir yıldır zirvesinde dalgalı bir seyir izliyor. Hissenin geçmiş fiyat hareketi takip edildiğinde uzun vadede yükselmekle birlikte kimi zamanlarda yataya döndüğü gözleniyor. Şimdilerde de benzeri bir durum söz konusu. Bununla birlikte hisse zayıf da olsa yükselen kanal içinde bulunduğunu not etmek gerekiyor. Mart 2020’de düzeltilmiş verilerle en düşük 2,53 TL seviyesinde bulunurken şimdilerde 21,72 TL’den işlem görüyor. Geride kalan sürede fiyatını 8 kattan fazla artırdı. Aynı sürede hissenin içinde yer aldığı BIST Sanayi Endeksinin değer artışı ise 15 katı geçti. Bu itibarla Goodyear’ın performansının dahil olduğu sektörün gerisinde kaldığını söylemek yanlış olmayacaktır. Şirketin geçmiş mali performansı incelendiğinde son beş yılın ilk üçünde bazen artan bazen azalan bir kârlılığa sahip olduğu görülüyor. Son iki yılda ise zarar ettiği nazara alındığında arzu edilen performansın gerisinde kalmasının ana nedeni de anlaşılabilmekte. Firma büyüme noktasında zorlanıyor. Zayıf mali performans hissenin fiyatında da baskıya yol açıyor. Goodyear’ın son açıkladığı 2024 ilk çeyrek mali tablolarında da gelirindeki düşüşün sürmesi ve zarar açıklaması hisse üzerindeki ağırlığın devam etmesinde belirleyici faktör olarak öne çıkıyor.

GOOD-YEAR GOODY

Alış0,00

Satış14,49

Gün İçi En Düşük14,53

Gün İçi En Yüksek14,86

PD/DD1,10

FK0,00

Fiyat14,49

Değişim-1,90%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI