SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıPAZARDAKİ DARALMA KÂRINI BASKILADI-
SORU : Doğuş Otomotiv, bana göre çok ucuz kalmış bir hisse. Böyle bir şirketin 300’ün altında kalması sizce de ucuz değil mi? Gönderen : Batuhan Tarhanlıoğlu17.07.2024, 22:06

Doğuş Otomotiv, bana göre çok ucuz kalmış bir hisse. Böyle bir şirketin 300’ün altında kalması sizce de ucuz değil mi?

Doğuş Otomotiv’in fiyat seyri takip edildiğinde son bir yılda yatayda bir seyir izlediği gözleniyor. Bu itibarla uzun vadeli hedeflerle alım yapanlar açısından sıkıcı bir süreç olsa da kısa vadede dalgalardan yararlanmak isteyenler için ideal bir zaman aralığı olarak görülebilir. Teknik göstergelerin yatay piyasada daha işlevsel olması kısa vadeli işlem stratejisi benimseyenler açısından sık al sat işlemlere olanak verirken bu işlemlerden kazanç sağlama olasılığı da mümkün olabilecektir. Ancak bireysel yatırımcıların piyasayı günlük takip etme olasılığı ve bilgi birikimi nazara alındığında riski artıran bir strateji olacağını da unutmamakta yarar var. Tüm bunlardan ayrı olarak hisse her ne kadar geçen bir yıllık sürede yatay hareket etmiş olsa da uzun vadede yükselen yönü ile dikkat çekiyor. Mayıs 2019’da en düşük 2,85 TL’ye kadar inerken geçtiğimiz nisan ayında en yüksek 371,78 TL’ye kadar yükseldi. Uzun vadeli yatırımcılar kısa süreli dalgalanmalardan yararlanmaya çalışarak gereksiz maliyet ve hissesini elinden kaçırma riskini göze almamalı. Eğer şirket büyüyorsa mevcut pozisyonun korunması yeterli bir yaklaşım olacaktır. Büyüyen gelir yapısına sahip olan Doğuş Otomotiv, geçen üç yılda gelir ve kârını artırdı. Son açıkladığı 2024 üç aylık mali tablolarda ise gelirindeki artış yüzde 2 seviyesinde kaldı. Dönem sonunda kârı yüzde 48 azalarken 2,98 milyar TL’ye indi. Otomotiv pazarındaki daralmanın şirketin gelir ve kârlılığını olumsuz yönde etkilediği gözleniyor. Şirketle ilgili yakın tarihli önemli gelişmelerden biri denizcilik sektöründe yer alan ürün gamını büyütecek bir anlaşmaya imza atması oldu. Aerofoils ile yaptığı distribütörlük anlaşması kapsamında "e-foil ürünleri"nin Türkiye'deki satış ve servis hizmetlerini yerine getirecek.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

DOGUS OTOMOTIV DOAS

Alış0,00

Satış212,50

Gün İçi En Düşük211,60

Gün İçi En Yüksek217,20

PD/DD0,96

FK2,71

Fiyat212,50

Değişim-0,70%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI