SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıNET BORÇLULUĞU HIZLI BÜYÜDÜ -
SORU : Kaleseramik’in piyasadan borçlanmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Şirket açısından riskli değil mi? Gönderen : Fatih Çeliktaş22.10.2024, 16:59

Kaleseramik’in piyasadan borçlanmasını nasıl değerlendiriyorsunuz? Şirket açısından riskli değil mi?

Firmalar özkaynaklarının yetmemesi ya da benimsedikleri politikaları gereği borçlanmaya gidebilirler. Kaleseramik, ekim başında 400 milyon TL tutarında bono ihracında bulundu. Şirketin finansal yapısını güçlendirmek veya operasyonel ihtiyaçlarını karşılamak gayesi ile bu yola gitmesinin anlaşılır bir yanı bulunuyor. Neticede bankalardan alınacak kredinin maliyetinin daha yüksek olma ihtimali borçlanma aracı ihracına yönlendirebilmektedir. Şirket, ekim ayının başında ihraç ettiği tahvile TLREF+1,95 faiz uyguluyor. 730 gün vadeli bononun faizi piyasadaki faiz oranı düştükçe beraberinde azalacak. Bu da faiz indiriminden yararlanma olanağı verecek. Kaleseramik’in son açıkladığı altı aylık mali tablolarına göre net borçluluğu 2,1 milyar TL seviyesinde. Bu tutar yılın ilk çeyreğindeki net borçluluk yapısına göre yüzde 93 artış anlamına geliyor. Özkaynak dağılımı içerisinde özsermayenin payı yüzde 52 seviyesinde. Şirketin zarar etmesi de borçlanmaya gitmesinde önemli bir etken olarak değerlendirilebilir. Son açıkladığı 2024 altı aylık mali tablolarında geliri yüzde 30 düşerken dönem sonunda 1,3 milyar TL zarar oluştu. Firmanın ilk iki çeyrekte gelirleri azalırken FAVÖK zarar yazdı. Bu durumun ikinci yarısı da değişmemesi halinde yıl sonunda da zarar açıklaması yüksek ihtimal olarak öne çıkacak. Kaleseramik’in zarar yazması hisse üzerinde ister istemez baskıya sebep oluyor.

KALESERAMIK KLSER

Alış0,00

Satış33,34

Gün İçi En Düşük33,28

Gün İçi En Yüksek34,00

PD/DD2,09

FK0,00

Fiyat33,34

Değişim-0,48%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI