SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKISA VADELİ BORÇLARI YÜKSEK -
SORU : QUA Granite hissesinde bütün beklentilerim kırıldı. Hisse düştükçe düşüyor. Artık aşağısı yok dedikçe de düşüyor. Ne yapmak gerekiyor? Gönderen : Ramazan Doğan15.10.2024, 22:10

QUA Granite hissesinde bütün beklentilerim kırıldı. Hisse düştükçe düşüyor. Artık aşağısı yok dedikçe de düşüyor. Ne yapmak gerekiyor?

QUA Granite Hayal Yapı, Nisan 2021’de borsaya gelen hisselerden biri. Halka arza yoğun ilginin olduğu bir süreçte borsaya geldi ve karşılığını da gördü. Hisse, ilk açılışını düzeltilmiş verilerle tavandan 82 kuruştan yaparken ardından 7 gün tavan serisini sürdürdü. Sonrasında gelen kâr satışlarıyla ile bir ara gerilese de yüksek ilginin devam etmesi nedeniyle çıkışını korudu. Temmuz 2023’e gelindiğindeyse en yüksek seviyesi 8,71 TL’yi gördü. Hisse, zirvesini test ettiğinde geçen sürede değeri yaklaşık 11 kat artmış oldu. Gözlenen güçlü çıkışın ardından kâr satışlarını olağan değerlendirmek gerekir. Yatırımcıları test edilen zirvenin ardından satış ağırlıklı işlemlerde bulundu. Sıkı para politikasının da buna ilave olmasıyla birlikte düşen kârlılıkla birlikte hissede düşüş günümüze kadar devam etti. Şimdilerde 2,56 TL seviyesinde işlem görürken geldiği zirve seviyesi baz alındığında ciddi bir değer kaybından bahsedilebilir. Öte yandan ilk işlem fiyatı baz alındığında ise halka arzdan alanların hâlâ kârda olduklarını söylemek yanlış olmayacaktır. Geçtiğimiz yıl kârını düşüren şirket, son paylaştığı 2024 altı aylık mali tablolarında da sıkışmaya devam ediyor. Yılın ilk yarısında gelirini yüzde 18 geriletirken dönem sonunda 1,55 milyar TL zarar açıkladı. Öte yandan şirketin kaynak dağılımına bakıldığında kısa vadeli borçlarının yüzde 45 seviyesinde olduğu görülüyor. Zarara ilave kısa vadeli yüksek borçluluk, firma açısından ayrı bir baskı unsuru olarak değerlendirilmeli. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı ise zaman zaman hissede alım yaparak desteklese de satışların ağır basması fiyatı aşağıya itekliyor.

QUA GRANITE HAYAL YAPI QUAGR

Alış0,00

Satış2,56

Gün İçi En Düşük2,57

Gün İçi En Yüksek2,61

PD/DD0,83

FK0,00

Fiyat2,56

Değişim-1,16%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI