SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKISA VADELİ BORÇ BASKISI ALTINDA-
SORU : Teknosa’nın performansını nasıl buluyorsunuz? Bir de bilançosunu ne zaman açıklayacağını öğrenebilir miyim? Gönderen : Yunuş Şahin22.10.2024, 08:38

Teknosa’nın performansını nasıl buluyorsunuz? Bir de bilançosunu ne zaman açıklayacağını öğrenebilir miyim?

Teknosa, beş yılı geçkin sürede oldukça iyi bir çıkış gerçekleştirdi. Fiyatı Mayıs 2019’da en düşük 1,21 TL’ye kadar inerken Şubat 2024’te en yüksek 55,80 TL’ye kadar çıktı. Bu süre zarfında fiyatını 46 kattan fazla artırdı. Fiyatı geçtiğimiz şubat ayından bu yana ise geriliyor. Şimdilerde de 25,64 TL bölgesinde bulunuyor. Geride kalan altı ayda fiyatını yüzde 54 geriletti. Hisse, 2022 yılındaki düşüşünde de benzer şekilde yüzde 50’ye varan bir geri çekilme yaşamıştı. Sonrasındaysa içinde bulunduğu uzun vadeli yükseliş trendinde hareketini sürdürdü. Şimdilerde yaşanan durumun da teknik olarak benzer olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Halihazırda fiyatı uzun vadeli yükselen kanal içinde bulunuyor. Bununla birlikte firma 2022 yılında kârını büyütmeye devam ederken 2024’ün ilk yarısında şirket zarar açıkladı. Bu da satışların devam etme olasılığını gündeme getiriyor. Teknosa, yılın ilk yarısında gelirini yüzde 10 artırmasına rağmen dönem sonunda 663,3 milyon TL zarar açıkladı. Esas faaliyetlerinden zarar etmesi yıl sonunda toparlanmasını güçleştiriyor. Yılın ikinci çeyreğinde gelirini düşürmesi de bu olasılığı baskılayan bir diğer işaret. Şirket dokuz aylık mali tablolarını 30 Ekim günü yatırımcıyla paylaşacak. Söz konusu finansal tablolarda olumlu bir seyrin olması yıl sonunda da toparlanmaya dair bir işaret olabilecektir. Teknosa’nın kaynak dağılımı içinde kısa vadeli yükümlülüklerinin yüzde 80’e varması ise önemli bir sorun olarak görülmeli. Borç baskısı altında faaliyet yürütmemesi için borçluluk yapısını daha uzun vadeye yayabilmesi gerekiyor. Bunu sağlayabilmesi halinde yatırımcının ilgisinin artması mümkün olabilecektir.

TEKNOSA IC VE DIS TICARET TKNSA

Alış0,00

Satış25,80

Gün İçi En Düşük25,40

Gün İçi En Yüksek26,36

PD/DD2,05

FK0,00

Fiyat25,80

Değişim0,62%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI