SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKARGO FİRMASINI “KOLAY GELSİN” İLE ETKİNLEŞTİRECEK -
SORU : Koç Holding hissesindeki son bir ayda yaşanan düşüşü neye bağlıyorsunuz? Gönderen : Bahadır Aydoğmuş30.06.2024, 19:41

Koç Holding hissesindeki son bir ayda yaşanan düşüşü neye bağlıyorsunuz?

Türkiye’nin güçlü firmalarından biri olan Koç Holding, büyüyen bir yapıya sahip. Holding’in çatısı altına yer alan firmalar kendi sektörlerinde önemli girişim ve gelişmelerde bulunuyor. İştiraklerin başarısından da Koç Holding doğrudan ya da dolaylı olarak istifade ediyor. Kârlı bir yapıya sahip olan firma, geçtiğimiz yıl ise kârını yüzde 1 geriletti. Son açıkladığı 2024 ilk çeyrek mali tablolarında ise gelirdeki artış yüzde 4 seviyesinde kalırken dönem sonu kârında düşüş devam etti. Piyasalara yönelik sıkılaştırma tedbirleri firmayı da etkilediği anlaşılıyor. Ekonomideki açılımla birlikte Koç Holding’in de bundan yararlanması söz konusu olabilecek. Şirkete ait hissenin fiyatı ise uzun vadede büyüyen yapıyla uyumlu şekilde yükseliyor. Arada kâr realizasyonlarından kaynaklı düşüşler gözlense de yükseliş ivmesinde herhangi bir değişim olmadı. Son olarak mayıs ayında zirvesini test etti. Buradan gelen satışlarla birlikte hisse gerilese de uzun vadede yükselen trend korunuyor. Koç Holding ile ilgili yakın tarihli not edilecek gelişme ise iştiraki Sendeo Dağıtım ile alakalı. Holding, iştiraki Arçelik ile birlikte ortak olduğu Sendeo Dağıtım’ın organizasyon ve ortaklık yapısında değişime gidiyor. Her iki firma, Sendeo Dağıtım’ın yarısını Ahmet Musul’a satarken, Sendeo Dağıtım da tamamı Ahmet Musul’a ait Ekol Ekspres (Kolay Gelsin)’in tamamını satın alacak. Böylece Koç Grubu ile Ahmet Musul’un yarı ortaklığında Sendeo Dağıtım, “Kolay Gelsin” markası altında faaliyetlerini yürütecek. Söz konusu iştirak; kargo, taşıma ve dağıtım işi yapıyor. Gerçekleştirilen operasyonla ilgili detay açıklama yapılmamakla birlikte Koç Holding’in kargo sektöründe daha etkin olmak istediği anlaşılıyor. Bu durum e-ticaret alanında daha etkin olma çabasının bir parçası olarak da değerlendirilebilir.

KOC HOLDING KCHOL

Alış0,00

Satış170,70

Gün İçi En Düşük170,30

Gün İçi En Yüksek176,40

PD/DD0,91

FK7,79

Fiyat170,70

Değişim-3,29%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI