SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıİKİNCİ ÇEYREKTEKİ BÜYÜME SÜRMELİ -
SORU : Banvit biraz toparlanmış gibi görünse de çok düştü. Dokuz aylı bilançoda sizce ne yapar? Gönderen : Batuhan Keçeli 21.10.2024, 20:04

Banvit biraz toparlanmış gibi görünse de çok düştü. Dokuz aylı bilançoda sizce ne yapar?

Banvit, geçtiğimiz yıl mayıs ayında 68,75 TL seviyesinde bulunurken sonrasında hızlı bir çıkış sergiledi. Geçtiğimiz ağustos ayında ise en yüksek 445,50 TL’yi gördü. Bir yılı aşan sürede gerçekleşen fiyat artışı yüzde 548 oldu. Ardından kâr satışlarıyla fiyat geriledi. Yaşan güçlü çıkışın sonrasında satışların yaşanmasını olağan değerlendirmek gerekir. Şimdilerde de 320,25 TL’den işlem görüyor. Geçtiğimiz temmuzdan bu yana geniş bir bant aralığında hareket etse de zirvede yataya döndüğünü söylemek pek de yanlış olmayacaktır. Piyasanın genelinde gözlenen satış baskısı bu hissede de yaşanırken tutunma çabası öne çıkıyor. Banvit’in mevcut seviyelerden tekrar yukarı yönlü bir hareket sergileyebilmesi için piyasanın genelinde gözlenen olumsuz havanın dağılması etkili olacaktır. Öte yandan Şirketin büyümesi fiyatı destekliyor. Son açıkladığı 2024 altı aylık mali tablolarında gelirindeki yüzde 5’lik artışa rağmen dönem sonunda 1,9 milyar TL kâr açıkladı. Oluşan kârda düşen maliyetlerin katkısı gözleniyor. Şirketin ikinci çeyrekte hem satışları hem de FAVÖK’ü arttı. Aynı ivmenin devamı halinde dokuz aylık mali tablolarında da kârdaki büyümenin devam ettiğini gözlemek mümkün olacak.

BANVIT BANVT

Alış0,00

Satış321,75

Gün İçi En Düşük319,50

Gün İçi En Yüksek323,00

PD/DD4,35

FK10,84

Fiyat321,75

Değişim0,86%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI