SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıGELİRİ DÜŞTÜ KÂRI SEMBOLİK DÜZEYE GERİLEDİ-
SORU : Akçansa’nın ortaklık yapısındaki yüzde 39,72 yabancı mı yoksa Sabancı’nın Almanya’da kurduğu bir şirket mi? Gönderen : Fevzi16.07.2024, 22:26

Akçansa’nın ortaklık yapısındaki yüzde 39,72 yabancı mı yoksa Sabancı’nın Almanya’da kurduğu bir şirket mi?

Akçansa’nın sermayesinin ayrı ayrı yüzde 39,72’si Sabancı Holding’e ve Heıdelberg Materıals’a ait bulunuyor. Büyük ortaklardan Heıdelberg Materıals, merkezi Almanya’da olan bir firma ve Sabancı Holding’in bu firmadan herhangi bir ortaklığı bulunmuyor. Akçansa’nın kalan yüzde 19’luj sermayesi ise borsada işlem görüyor. Borsada işlem gören kısmın yüzde 33,23’ü fonların portföyünde yer alırken yüzde 9,05 pay Citibank’ın saklamasında bulunuyor. Hissenin fiyat seyri takip edildiğindeyse geçtiğimiz Eylül 2023’te en yüksek 199,90 TL’ye kadar çıktıktan sonra gelen satışlarla birlikte gerilediği görülüyor. Geride kalan sürede satış ağırlıklı olmakla birlikte zaman zaman alıcıların hareketlendiği gözlendi. Ancak satış baskısı daha belirgin kendisini hissettirdi. Son altı ayda özellikle Citibank’tan satış yönlü işlemler daha belirgin kendisini hissettirdi. Hisse son bir ayda yönünü yukarı çevirmiş görünüyor. Bu süreçte TEB Yatırım’ın ısrarlı alımları dikkat çekti. Onu hayli geriden olmak üzere fonlar ve Ünlü Yatırım’ın alımları takip etti. Satıcı tarafındaki kurumların ise dağınık olduğu görülüyor. Akçansa, 1 Temmuz’dan itibaren BIST 100 Endeksi’nden çıkarıldı. Bu, yatırım strateji gereği bazı fonlar açısından satış gerekçesi olabilecektir. Öte yandan şirket açıkladığı 2024 ilk çeyrek mali tablolarında gelirini düşürdüğü gözleniyor. Üç aylık mali dönemde satışlar yüzde 17 gerilerken esas faaliyet kârlılığı yüzde 82 düştü. Dönem sonundaysa sembolik düzeyde bir kâr açıkladı. Mali yapıdaki bu seyrin hissede satıcıları teşvik ettiği anlaşılıyor.

AKCANSA AKCNS

Alış0,00

Satış149,30

Gün İçi En Düşük148,50

Gün İçi En Yüksek151,60

PD/DD1,76

FK16,26

Fiyat149,30

Değişim-0,86%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI