SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıGELİRİ ARTIYOR KÂRI DÜŞÜYOR-
SORU : Kaç aydır Bera hissesinde bekliyorum. Zararım çok fazla. Tavsiyenizi öğrenebilir miyim? Gönderen : Oğuz Ulaş08.09.2024, 11:51

Kaç aydır Bera hissesinde bekliyorum. Zararım çok fazla. Tavsiyenizi öğrenebilir miyim?

Borsada aylarla ifade edilen zaman dilimlerindeki beklentilerle hareket edilmemeli. Yatırımcıların borsayı uzun vadeli yatırım alanı olarak değerlendirmesi hem kazanç potansiyelini artırır hem de gereksiz risklerin üstesinden gelinmesine olanak tanır. Oysaki kısa zaman dilimlerindeki alımlar riski yükselten yatırım stratejisidir. Kısa süreli işlemlerle istikrarlı kazanç sağlamak, ciddi bir mesaiyi ve beraberinde bilgi ve takibi gerektirir. Bu ise daha ziyade profesyonelliği gerektirir. Bundan dolayıdır ki bireysel yatırımcıların uzun vadeli strateji ile hareket ederek makul riskle yatırımda bulunması daha isabetli bir yaklaşım olacaktır. Bera Holding’in fiyat seyri takip edildiğinde 2019-2021 arası oldukça güçlü bir çıkış sergilerken sonrasındaki üç yılda ise hayli dalgalı bir seyir izlediği gözleniyor. Mayıs 2021’de en yüksek 17,13 TL’ye kadar çıkarken şimdilerde fiyat 15,64 TL seviyesinde bulunuyor. Kasım 2022’den bu yana daha ziyade yatayda dalgalı bir seyir öne çıkarken zirvesini aşacağı gücü bulmada zorlanıyor. Şirket geçtiğimiz yıl gelirini düşürürken kârlı bir yapı ortaya koydu. Son paylaştığı 2024 üç aylık mali tablolarında da benzer bir performans söz konusu. İlk çeyrekte yine geliri düşerken kârı arttı. Bera Holding yakın tarihte yüzde 100 sermaye iştiraki ile, Redüktör başta olmak üzere çeşitli güç aktarım sistemleri üretim ve pazarlaması alanında faaliyet gösterecek bir şirket kurdu. Bir diğer açıklamada ise %94,62 iştiraki Adaçal Endüstriyel ile ilgili. İştirak, Uşak Eşme’deki arazisine 6.000 kWe / 6.980,22 kWp gücünde güneş enerjisi santrali kuracak. Proje kapsamında iki ayrı yüklenici firma ile toplamda 2.580.000 dolara anlaştı. Santralin yıl içinde tamamlanarak üretime geçmesi hedefleniyor.

BERA HOLDING BERA

Alış0,00

Satış12,93

Gün İçi En Düşük12,65

Gün İçi En Yüksek13,53

PD/DD0,47

FK2,22

Fiyat12,93

Değişim2,13%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI