SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıGELİRDE DÜŞÜŞ SÜRÜYOR-
SORU : Alarko Holding hissesi hakkında ki düşünceleriniz nedir? Adil değeri sizce nedir? Gönderen : Volkan Samyeli08.07.2024, 20:19

Alarko Holding hissesi hakkında ki düşünceleriniz nedir? Adil değeri sizce nedir?

Borsada işlem yapan yatırımcıların bakış açısına göre birçok farklı fiyattan bahsetmek mümkün. Defter değeri, piyasa değeri, gerçek değer gibi değer kavramını çoğaltmak mümkün. Tüm bu değerlerin hareket halinde olduğunu sürekli değiştiğini ise göz ardı etmemeli. Bu noktada adil değerin de değişken bir kavram olduğunu hatırlatmakta yarar var. Tüm bunların dışında şirketlerle ilgili değerlendirme yaparken bugünkü değerinden ziyade gelecekteki değerine odaklanmak daha fazla kazanç getirmenin de yolunu aralayabilecektir. Alarko Holding’e de bu gözle bakılmalı. Alarko Holding, farklı sektörlerde faaliyet yürüten bir kapasiteye sahip. Farklı alanlara iştirakleri üzerinden ulaşırken özellikle inşaat, enerji, klima sektöründe belirgin bir ağırlığı var. Son yıllarda aldığı kararla da tarımı stratejik alanlardan biri olarak portföyüne dahil etti ve bu alana yönelik güçlü yatırımlarda bulunuyor. Seracılık faaliyetlerinde yoğunlaşırken bunu jeotermal ile birleştiriyor. Böylece enerji ve seracılığın kesişme noktalarını da yakalayarak daha düşük maliyetle çift yönlü bir gelir sağlama amacı olduğu gözleniyor. Şirketi takip eden yatırımcıların firmanın bu stratejik yönelimin kazanç getireceği ve büyüteceği beklentisinin olması önemli. Yatırımcıların şirketle aynı yaklaşım tarzına sahip olması yatırımda bulunmasının da nedeni olacaktır. Öte yandan şirket, geçtiğimiz yıl hem gelirini hem de kârını düşürdü. Son açıkladığı 2024 üç aylık mali tablolarında da gelirdeki düşüş devam ederken dönem sonunda zarar yazdı. Söz konusu gelişmeler firmanın hissesi üzerinde baskıya yol açarken yaklaşık bir yıldır fiyat yatay seviyelerde hareket ediyor.

ALARKO HOLDING ALARK

Alış0,00

Satış84,80

Gün İçi En Düşük84,65

Gün İçi En Yüksek86,80

PD/DD0,75

FK0,00

Fiyat84,80

Değişim0,36%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI