SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıGELİR VE KÂRDAKİ DÜŞÜŞ ALICILARIN MOTİVASYONUNU KIRDI -
SORU : Kaleseramik daha da çıkar diye aldım ama hisse elimde kaldı. Daha da düşer mi? Gönderen : Özkan Özgür29.05.2024, 21:51

Kaleseramik daha da çıkar diye aldım ama hisse elimde kaldı. Daha da düşer mi?

Bireysel yatırımcının dalgalardan istifade etmek gayesiyle hisse senedi alması oldukça riskli bir durumdur. Bunun nedeni piyasada kısa süreli hareketlerin güncel gelişmelerle alakalı olmasıdır. Profesyoneller güncel gelişmeleri yakından takip ettiği gibi tam mesailerini de bu işe ayırmakta. Ayrıca sahip oldukları imkanlarla birlikte değerlendirildiğinde bireysel yatırımcıların profesyoneller karşısında istikrarlı şekilde başarılı olmaları ve düzenli gelir elde etmeleri hayli zordur. Bu nedenle gereksiz yere kısa vadeli işlemlerle yüksek risklerin altına girilmemesinde yarar var. Kaleseramik, Temmuz 2023’te borsaya gelen hisselerden biri. İlk açılışını tavandan 27,50 TL’den gerçekleştirdi. Sonrasında da ağırlıklı olarak tavan işlemlerle bir ayda oldukça ciddi bir performans sergiledi. 24 Ağustos 2023 günü 140,10 TL’ye kadar çıktı. Ardından gelen satışlarla birlikte geriledi. Hisse, tepe noktasından bu yana düşerken 54 TL bölgesinde destek buldu. Aralık 2023’te bu destek bölgesinden tepki vererek yukarı yöneldi. Ancak satıcıların daha güçlü olması hisseyi tekrar bu bölgeye itekledi. Son işlem gününde kapanışını 49,90 TL’den gerçekleştirdi. Hisse desteğin altına geriledi. Alıcıların toparlanamaması halinde satışların artarak devam etmesi gündeme gelebilir. Alıcıları motive edecek en önemli husus ise gelir ve kârda gözlenecek iyileşme. Şirket, son açıkladığı 2023 yıl sonu mali tablolarında hasılatını yüzde 20,8 azaltırken yıl sonu kârı yüzde 86,4 gerileyerek 295,3 milyon TL’ye indi. İlk çeyrekte verilerin olumlu gelmesi önemli. Böylesi bir durumda hisseye yönelik ilginin güçlenmesi mümkün olabilecek.

KALESERAMIK KLSER

Alış0,00

Satış32,94

Gün İçi En Düşük32,54

Gün İçi En Yüksek34,00

PD/DD2,06

FK0,00

Fiyat32,94

Değişim-1,67%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI