SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıGEÇMİŞ YIL ZARARLARI BÜYÜRKEN BEDELLİYE GİTMEYE NİYETLİ-
SORU : Geçen yıl 4 TL’ye aldığım Yeşil Yatırım Holding şimdilerde 4,50’lerde. Neden diğer hisselerin gerisinde kaldı? Sebebi nedir? Gönderen : Kenan Cesur14.07.2024, 19:19

Geçen yıl 4 TL’ye aldığım Yeşil Yatırım Holding şimdilerde 4,50’lerde. Neden diğer hisselerin gerisinde kaldı? Sebebi nedir?

Borsada kuşkusuz farklı bakış açılarına bağlı olarak kazanç elde etmek mümkündür. Bununla birlikte iktisadi temelleri olan yaklaşım tarzlarının öncellenmesi riskleri minimize edeceği gibi gereksiz risklerin altına girilmesine de mani olacaktır. Bu noktada borsada gerçekleştirilecek yatırımlarda gelir ve kârı olan firmalar arasında tercih yapılması sağlıklı bir bakış açısı olacaktır. Öte yandan bu firmalar arasında gelir ve kârını düzenli büyütenlerin alınması uzun vadeli hedefleri karşılama olasılığını artıracaktır. Yeşil Yatırım Holding, geride kalan beş yıllık zaman diliminde gelir oluşturmada zorlandığı gibi gelirini artırması ise söz konusu olamadı. Buna bağlı olarak beş yıllık süreçte zarar ya da cüzi miktarlarda kâr oluştu. Son açıkladığı 2024 üç aylık mali tablolarında da benzer bir durum söz konusu. Şirketin geçiş yıl zararları ise her dönem artıyor. Son bilançosuna göre zarar 252,3 milyon TL’ye ulaştı. Sonuç itibariyle geliri olmayan ve sürekli zarar açıklayan bir şirketin normal şartlarda yükselmesi beklenmemeli. Aksi bir hareket söz konusu oluyorsa bu taktirde de şirketin mali yapısında olumluya dönük güçlü bir işaretin varlığı aranmalı. Yeşil Yatırım Holding’in yakın tarihli açıklamaları arasında bu yönde bir işaret bulunmuyor. Bununla birlikte 13 Mayıs günü Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil’in basına yansıyan açıklamalarından bedelli sermaye artırımına gitme yönlü bir eğiliminin olduğu anlaşılıyor. Söz konusu açıklamanın ardından hissede artan satış baskısı olası bedelli sermaye artırımına katılmak istemeyecek yatırımcıların erkenden çıkmak istediğinin işareti olarak okunmalı.

YESIL YATIRIM HOLDING YESIL

Alış0,00

Satış1,33

Gün İçi En Düşük1,34

Gün İçi En Yüksek1,37

PD/DD1,47

FK0,00

Fiyat1,33

Değişim-2,21%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI