SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıFİYAT KAZANÇ ORANI ZİRVEDE-
SORU : Bursa Çimento’da yıl sonuna doğru bir atak olur mu? Hisse maliyetimin altında Kısa vadede bekleyeceksem elimden çıkarmayı düşünüyorum. Düşünceniz nedir? Gönderen : Hakan Özkan26.10.2020, 20:44

Bursa Çimento’da yıl sonuna doğru bir atak olur mu? Hisse maliyetimin altında Kısa vadede bekleyeceksem elimden çıkarmayı düşünüyorum. Düşünceniz nedir?

Borsada farklı yaklaşım tarzıyla kazanç elde etmek mümkündür. Bu anlamıyla çok kısa süreli işlemlerle de pekala kazanç elde edilebilir. Ancak bu tür işlemlerin daha ziyade profesyoneller tarafından yapıldığını ve robot uygulamaların daha fazla devreye girdiğini hatırlatmak isteriz. Bu nedenledir ki bireysel yatırımcılar açısından kısa vadeli hedeflerle hareket edilmesi yerine uzun vadeli bakış açısıyla hareket edilmesi daha yerinde olacaktır. Şüphesiz uzun vadeli gerçekleştirilen bir işlemin tek başına getiri sağlamasını beklememeli. Ayrıca büyüyen firmaların tercih edilmesine yarar var. Gelir ve kârını uzun vadede büyütebilen firmaların hisselerinin de değerlenme potansiyeli artacaktır. Bir şirket güçlü gelir ve kârlılığa sahip olmasına rağmen kısa vadede konjonktüre bağlı düşüşler yaşayabilir. Böylesi bir düşüşe denk gelinmesi halindeyse bekleme zorunluğu söz konusu olacaktır. Uzun vadeli hedeflerdeyse piyasadaki dalgalanmalardan ziyade firmanın mali yapısı öne çıkacaktır. Gelir ve kârlılığı düzenli şekilde büyüyen firmaların uzun vadede prim yapma potansiyeli de yükselecektir. Borsada hareket ederken bu bakış açısı ile işlem yapmakta yarar var. Bursa Çimento geçtiğimiz yıl gelir ve kârlılıkta düşüş yaşarken 2020’nin ilk yarısında da benzer bir bilanço açıkladı. Şirketin gelirindeki düşüş önceki yılın altı aylık dönemi ile benzer bir kârın gerçekleşmesine yol açtı. Yılın ikinci yarısında önemli bir değişim olmaması halinde yine azalan bir kârlılık gündeme gelebilecektir. Kârdaki düşüşe rağmen mart ayından bu yana fiyatta ciddi bir artış yaşandı. 14 Ekim 2020 günü en yüksek seviyesi 7,46 TL’ye kadar çıkarken sonrasında gelen satışlarla birlikte geriledi. Son iki haftadaki düşüşe rağmen f/k oranı 117,56 gibi oldukça yüksek bir seviyeyi işaret ediyor. Kârın yükselmemesi halinde mevcut satış baskısının devam etmesi şaşırtmamalı.

BURSA CIMENTO BUCIM

Alış0,00

Satış6,37

Gün İçi En Düşük6,33

Gün İçi En Yüksek6,47

PD/DD0,89

FK4,44

Fiyat6,37

Değişim-0,78%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI