SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıÇİNLİ FİRMAYLA İŞ BİRLİĞİNE GİTTİ -
SORU : Yeo Teknoloji’nin Romanya’daki santral işiyle ilgili bilgi verebilir misiniz? Çinli firma ile iş yapacak olması ne kazandıracak? Gönderen : Necati Bozkurt20.10.2024, 15:54

Yeo Teknoloji’nin Romanya’daki santral işiyle ilgili bilgi verebilir misiniz? Çinli firma ile iş yapacak olması ne kazandıracak?

Yeo Teknoloji, yüzde 51 iştiraki olan Defic Globe üzerinden Romanya’da güneş santrali yatırımı işi gerçekleştirecek. Ağustos ayında yaptığı açıklamada ise Defic Globe’un Çin’in enerji firmalarından Shanghai Electric ile önemli bir ortaklık anlaşması imzaladığını duyurdu. Anlaşma ile Romanya’daki toplam 129 MWp kapasiteye sahip olacak iki güneş santralinin yapımının Shanghai Electric ile birlikte yapılması söz konusu olacak. Açıklamada Shanghai Electric’in 2023 itibarıyla 22.400 MWh kurulu güce sahip büyük bir enerji şirketi olduğu belirtildi. Firmanın bilgi birikimi ve tecrübesiyle bu projede yer alması, Yeo için hem finansal hem de teknik açıdan önemli bir kazanım olarak değerlendiriliyor. Eerji yatırımları konusunda deneyimli bir firma olması Yeo Teknoloji’ye geniş yelpazeden kolaylık sağlayacağı gibi ilerisi için yeni iş birliklerinin de kapısını aralayabilecek. İki santralin anahtar teslim mühendislik ve inşaat hizmetleri 65,8 milyon euroya üstlenildi. Romanya Rekabet Kurumu'ndan onayın alınması sonrasında Yeo Teknoloji’nin Romanya'daki iştiraklerinin %75’i Shanghai Electric’e devredildi. Kalan %25 ise Defic Globe’a ait olacak. Defic Globe'un, ilerleyen dönemde %25’lik hissesini %30’a çıkarma opsiyonu bulunuyor. Santrallerin inşaatına kısa bir süre içinde başlanması planlanıyor.

YEO TEKNOLOJI ENERJI YEOTK

Alış0,00

Satış167,50

Gün İçi En Düşük159,60

Gün İçi En Yüksek162,20

PD/DD8,86

FK23,50

Fiyat167,50

Değişim9,98%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI