SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıBU FİYATA GÖRE KÂRIN YÜKSELMESİ GEREK-
SORU : Petrokent hissesi aldım. Alır almaz düşüşe geçti. Hissenin hedefi nedir? Gönderen : Cemal Tekdemir07.04.2024, 21:36

Petrokent hissesi aldım. Alır almaz düşüşe geçti. Hissenin hedefi nedir?

Borsada kısa vadeli beklentilerle hareket edilmesi durumunda, alım fiyatı oldukça önemli olacaktır. Öte yandan uzun vadeli beklentilerle gerçekleştirilecek alımlarda hissenin fiyat seviyesi ikinci plana düşer. Nedeni hissenin uzun vadede yükseleceğine dair beklentidir. Hisseyi aldıktan sonra kısa vadede düşmesi göz ardı edilecek bir durumdur. Bireysel yatırımcıların borsada dalgalardan yararlanma çabası ise riski artıran bir durumdur. Piyasayı yakından takip etme koşulunun zayıflığı ve gelişmeleri anında değerlendirecek bilgi ve tecrübenin olmaması zarar olasılığını artırır. Bunun neticesindedir ki bireysel yatırımcının uzun vadeli hedeflerle hareket etmesi doğru bakış açısıdır. Petrokent Turizm, 2021 faaliyet döneminde zarardan kâra geçerken sonraki yıl kârını daha da artırmayı başardı. Son açıkladığı 2023 dokuz aylık dönemde ise gelir ve kârdaki büyüme sürdü. Yılın son çeyreğinde önemi bir değişim olmaması halinde yıl sonunda da kârda büyümeyi gözlemek mümkün olacak. Hissenin fiyatı da son bir yıldır artıyor. Mayıs 2023’te en düşük 88,80 TL’ye kadar inen fiyatı şimdilerde 311 TL’de bulunuyor. Geride kalan sürede değer artışı yüzde 250 oldu. Diğer taraftan hissenin Şubat 2022’de test ettiği 870,10 TL’nin gerisinde bulunduğunu not etmek gerekiyor. Son kapanış fiyatına göre gerek fiyat kazanç oranı gerekse piyasa defter değerinin üzerinde bulunuyor. Söz konusu oranlar uzun süredir sektör ortalamalarını üzerinde seyrediyor.

PETROKENT TURIZM PKENT

Alış0,00

Satış227,40

Gün İçi En Düşük222,00

Gün İçi En Yüksek238,10

PD/DD7,27

FK0,00

Fiyat227,40

Değişim0,98%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI