SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıBEDELSİZ DEĞİL AMA DÜZENLİ NAKİT TEMETTÜ VERİYOR-
SORU : Çelebi kaç senedir sermayesini hiç artırmadı. Bedelsiz verme ihtimali nedir? Gönderen : Sinan Olcay17.10.2024, 19:33

Çelebi kaç senedir sermayesini hiç artırmadı. Bedelsiz verme ihtimali nedir?

Firmalar gerek duymaları halinde sermaye artırımına gidebilirler. Bu tamamen şirketin politikası ve ihtiyacı ile bağlantılı bir durumdur. Bedelli sermaye artırımı firmanın mali yapısını güçlendirmek ya da gerçekleştireceği yatırıma kaynak temini amacı taşırken bedelsiz sermaye artırımı iç kaynaklardan karşılanır. Bu şekilde daha güçlü bir mali yapıya sahip olması ticari faaliyet yürütmesini destekleyeceği gibi firmanın prestijini de artıracağından pazarda büyümesine katkıda bulunabilecek bir durum olabilmektedir. Öte yandan kimi firmalar özellikle iç kaynaklardan bedelsiz sermaye artırımı yerine nakit temettüyü tercih edebilmektedir. Ortaklarına nakit kâr payı ödeyerek memnuniyeti artırmayı tercih edebilmektedir. Çelebi Hava Servisi bu firmalar arasında yer alıyor. Şirket son sermaye artırımını yüzde 80 ile 2008 yılında bedelsiz yaparken sonrasındaki zaman diliminde bir daha sermaye artırımına gerek duymadı. Bununla birlikte arada atlamaları olsa da 1997 yılından bu yana düzenli şekilde nakit temettü ödemesinde bulundu. Son olarak geçtiğimiz nisan ayında hisse başına 63 TL nakit temettü verdi. Toplam 1,53 milyar kâr payı ödemesi yaparken dağıtma oranı yüzde 89 oldu. Şirketin geçmiş yıllarda yüksek dağıtım oranı ile nakit temettü ödemesinde bulunduğu görülüyor. Hissenin fiyat seyri takip edildiğinde, uzun vadede yükselen bir eğilimle hareket ettiği gözleniyor. Arada bir yılı aşan düşüşleri olsa da hisse çıkışını koruyor. Son olarak geçtiğimiz temmuz ayında 2.650 TL’ye kadar yükseldikten sonra gelen satışlarla birlikte geriledi. Düşüş halihazırda uzun vadeli çıkış trendi içerisinde yer alıyor.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

CELEBI CLEBI

Alış0,00

Satış1.760,00

Gün İçi En Düşük1.750,00

Gün İçi En Yüksek1.809,00

PD/DD9,13

FK19,45

Fiyat1.760,00

Değişim-0,68%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI