SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıBEDELLİYE RAĞMEN ÖZSERMAYESİ EKSİDE -
SORU : Trabzonspor hissesi kaç aydır yatayda gidip geliyor. Hisse orta vadede yükseliş gösterebilir mi? Hissedeki beklentiniz nelerdir? Gönderen : Doğan18.07.2024, 02:13

Trabzonspor hissesi kaç aydır yatayda gidip geliyor. Hisse orta vadede yükseliş gösterebilir mi? Hissedeki beklentiniz nelerdir?

Trabzonspor Sportif, Mayıs 2019-Kasım 2021 dönemi arasında gerçekleştirdiği çıkışı ile hissedarını memnun etti. Ancak çıkış sürecinde olduğu gibi sonrasında da hissede sürekli yükselen bir hareket beklememeli. Hissenin fiyatı da Kasım 2021’de en yüksek 5,47 TL’ye çıktıktan sonra satış ağırlıklı bir piyasaya döndü. Alıcıların daha pasif bir tutum sergilediği piyasada satmak isteyen hissedarın aktif çabası fiyatı her defasında aşağıya itekledi. Hisse, son işlem günü olan 17 Temmuz günü kapanışını 2,09 TL’den gerçekleştirdi. Şirket geçtiğimiz ocak ayında yüzde 150 bedelli sermaye artırımına giderken 2019’dan bu yana gerçekleşen dördüncü bedelli sermaye artırımı oldu. Şirket 2013 yılına kadar ortaklarına düzensiz de olsa nakit kâr payı ödemesinde bulunurken sonrasında temettü ödeme imkanı olmadı. Bunun da ötesinde sonrasında zaman zaman bedelli sermaye artırımları gündeme geldi. Firma, diğer spor firmalarının yaşadığı sıkıntıyı yaşıyor. Gelir elde etmekle birlikte giderlerinin daha fazla olması kâr etme imkanını ortadan kaldırıyor. Oluşan zarar ise belli bir süre biriktikten sonra ortaklara başvurularak çözülüyor. Farklı bilanço dönemine sahip olması nedeniyle son açıklanan 2023 dokuz aylık mali tablolarında da artan gelirlere rağmen yine zarar gözleniyor. Birikmiş geçmiş yıl zararları 1,9 milyar TL. Özsermayesi ise gerçekleşen bedelli sermaye artırımı ile biraz daha olumluya dönse de yine ekside bulunuyor. Uzun vadede gelir ve kârını büyüten firmaların takip edilmesi, düşük riskle getiri elde etmek açısından doğru bir yaklaşım olacaktır.

TRABZONSPOR SPORTIF TSPOR

Alış0,00

Satış0,96

Gün İçi En Düşük0,98

Gün İçi En Yüksek1,00

PD/DD16,03

FK0,00

Fiyat0,96

Değişim-4,95%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI