SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıAVRUPA YÖNLÜ YÜK TRENİ FAALİYETE GEÇTİ-
SORU : Pasifik Eurasia’nın yaptığı açıklamalara bakıldığında kaçırılmaması gereken bir hisse gibi geliyor. Sizin hisse hakkındaki görüşünüz nedir? Gönderen : Emre Güner22.10.2024, 23:09

Pasifik Eurasia’nın yaptığı açıklamalara bakıldığında kaçırılmaması gereken bir hisse gibi geliyor. Sizin hisse hakkındaki görüşünüz nedir?

Haziran 2023’te borsaya gelen Pasifik Eurasia, düzeltilmiş verilerle ilk açılışını tavandan 6,88 TL’den gerçekleştirdi. Sonrasında arada dinlenmeleri olmakla birlikte çıkışını sürdürmeyi başardı. Ekim ayında en yüksek düzeltilmiş verilerle 24,38 TL’ye kadar çıktı. Şimdilerde de 23,70 TL’den işlem görüyor ve zirve seviyesine yakın fiyattan işlem görüyor. Geride kalan bir yılı aşkın sürede fiyatı yüzde 244 yükseldi. Şirket zaman zaman faaliyetleri ile alakalı bildirimlerde bulunuyor. Yakın tarihli son açıklaması ise gerçekleşen yüzde 300 bedelsiz sermaye artırımı ile alakalı. Ulaşım sektöründe demir yolu özelinde yoğunlaşan şirket, %100 hissesine sahip olduğu Pasifik Eurasia Demiryolu Tren İşletmeciliği firmasının Türkiye-Avrupa yönündeki ilk trenin uğurlamasını geçtiğimiz günlerde törenle yaptı. Söz konusu iştiraki yakın zamanda yük tren işletmeciliği yapmaya hak kazandı. Firma konuyla ilgili yaptığı açıklamada Türkiye'de 3. özel sektör demiryolu tren işletmecisi olduğunu belirtti. Ayrıca Türkiye'de uluslararası taşımacılık alanında faaliyet gösteren ilk özel demiryolu tren işletmecisi unvanına sahip demiryolu tren işletmecisi olduğunu belirtti. Şirket bu doğrultuda kiraladığı elektrikli lokomotif ve vagonlarla, kendi makinist ve görevlileriyle ilk uluslararası yük trenini faaliyete geçirdi. Firma, Avrupa yönüne kendi bünyesindeki lokomotif ve vagonlarla Halkalı kalkışlı her gün karşılıklı iki tren çalıştıracak. Yük trenleri Bulgaristan, Sırbistan, Macaristan, Avusturya, Çekya, Slokvakya ve Almanya varışlı olarak çalışacağı belirtildi.

PASIFIK EURASIA LOJISTIK PASEU

Alış0,00

Satış23,46

Gün İçi En Düşük23,38

Gün İçi En Yüksek23,98

PD/DD10,54

FK54,22

Fiyat23,46

Değişim-1,01%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI