SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıARTSA DA AZALSA DA ZARAR SÜRÜYOR-
SORU : Crfsa hissesinde insanlar inanılmaz zararda. Hissede yükseliş ne zaman olur? Gönderen : Renan Mörey 18.11.2021, 20:29

Crfsa hissesinde insanlar inanılmaz zararda. Hissede yükseliş ne zaman olur?

Borsada uzun vadeli beklentilerle hareket edilmesi doğru bir yaklaşımdır. Öte yandan tek başına bu yaklaşım tarzının yeterli olmayacağını da göz ardı etmemeli. Zira yatırımda bulunulan şirketin düzenli bir büyüme sergilemesi de önemlidir. Carrefoursa ise zarar üreten bir yapıya sahip. Geride kalan beş yıllık zaman diliminde bazen azalan bazen artan bir niteliğe sahip olsa da zarar üreten bir yapı öne çıktı. Son açıklanan 2021 dokuz aylık bilançosunda da benzer bir durum söz konusu. Mevcut durum firmanın yıl sonunda da zarar etme ihtimalinin hiç de düşük olmadığını söylüyor. Firmanın geçmiş yıl zarar toplamı 1,1 milyar TL seviyesinde. Bu tablo şirketin finansal yapısını ister istemez olumsuz yönde etkiliyor. Geçtiğimiz yıl sermaye azaltımına giden şirketin kâra geçeceğine dair herhangi bir işaret bulunmuyor. Kâr edemediği gibi geçen ekim ayında Rekabet Kurumunun perakende zinciri bulunan firmalara yönelik yaptığı inceleme kapsamında yaklaşık 142,5 milyon TL idari para cezası aldı. Cezanın kesinleşmesi halinde mevcut zararın daha da artması söz konusu. Şirket ise idari para cezasına karşı yargı yoluna gidecek. Tüm bunlar hissede arada yukarı ataklar olsa da güçlü çıkış için kârlı yapıya kavuşmasını zorunlu kılıyor.

CARREFOURSA CRFSA

Alış0,00

Satış108,60

Gün İçi En Düşük108,30

Gün İçi En Yüksek113,00

PD/DD2,64

FK0,00

Fiyat108,60

Değişim-3,12%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI