Yatırımcının Analiz Seti [email protected] Yatırımcının Analiz Seti

Yabancıların 2021 yılında en fazla aldığı hisseler

18 Ocak 2022, 10:00 - -

Yabancı yatırımcılar 2021 yılında 1 milyar 633 milyon dolarlık satış gerçekleştirdi. Satışlar ocak, şubat ve mart dönemi ile aralık ayında gerçekleşti. Ancak buna rağmen yabancıların hisse bazında seçici pozisyon aldıkları da görüldü.

Yabancı yatırımcıların işlemlerini Finnet 2000 Borsa Bilgi Sitesini kullanarak listeledik.

Yabancıların yaptıkları işlemleri değerlendirirken genel toplam rakamlara bakmakla birlikte sektörel bazda da değerlendirmek önemli. Bunun ana nedeni ise sektörel bazda seçici hareketler yaşanabilmekte.   

YABANCI YATIRIMCILARIN 2021 YILI ALIMLARI ŞÖYLE

YABANCILARIN EN FAZLA ALDIĞI HİSSELERİN LİSTESİ

Yabancı yatırımcılar 2021 yılında en çok pandemiden etkilenen sektörlere yöneldi.

Yabancılar 2021 yılında en fazla Turkcell hissesi alırken Türk Hava Yolları, Tüpraş, Şişe Cam tercih edilen hisseler içerisinde oldu.

TURKCELL’DE YABANCI POZİSYONU

Turkcell’de yabancılar net 274 milyon dolarlık alım gerçekleştirdi. Turkcell’de yılın 12 ayı içerisinde sadece iki defa satış yapan yapan yabancılar yıl genelinde alım yaptılar. Özellikle alımların mart, nisan, mayıs, haziran aylarında yüksek olduğu görüldü.

2000 yılından bu yana bakıldığında ise, yabancıların pandemi döneminde hissede 388 milyon dolarlık satış gerçekleştirdikkeri bunun ertesinde yeninden alımların güçlendiği gözlenmekte.

BORSA 30’DA SADECE 7 HİSSE

Yabancı yatırımcılar Borsa 30’da sadece 7 hisse senedinde alım yaptı. Alım yapılan hisseler şöyle: Aselsan, Pegasus, Başkent Doğalgaz GMYO, Gübre Fabrik., Kervan Gıda, Alkim Kimya ve Teknosa İç ve Dış Ticaret.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)