Yatırımcının Analiz Seti [email protected] Yatırımcının Analiz Seti

Yabancılar yılın ilk çeyreğinde sektörel bazda seçici alım yaptı

16 Nisan 2022, 15:55 - -

Yabancılar yılın ilk üç ayında sektörel bazda seçici alımlar gerçekleştirdi. Finnet 2000 Borsa Bilgi Portalını kullanarak yabancıların alım ve satımlarını listeledik.

YABANCILARIN SEKTÖR BAZINDA ALIM VE SATIMLARI

7 SEKTÖRDE YABANCILARIN EN FAZLA ALDIĞI VE SATTIĞI HİSSELER

1- ARACI KURUM SEKTÖRÜNDE YABANCI ALIMLARI

Aracı Kurumlar sektöründe 2022 yılının Ocak - Mart döneminde yabancı yatırımcılar 2,569,505 dolarlık net alım gerçekleştirdiler.

Yabancı yatırımcılar Mart ayı içerisinde Aracı Kurumlar sektöründe en çok net alımı OYYAT ve GEDIK Ehissesinde gerçeleştirirken, en çok net satımı ise ISMEN ve GLBMD hissesinde gerçekleştirdiler.

2- ENERJİ SEKTÖRÜNDE YABANCI ALIMLARI

Enerji sektöründe 2022 yılının Ocak - Mart döneminde yabancı yatırımcılar 3,276,442 dolarlık net satım gerçekleştirdiler.

Yabancı yatırımcılar Mart ayı içerisinde Enerji sektöründe en çok net alımı AKSEN ve ODAS hissesinde gerçeleştirirken, en çok net satımı ise ENJSA ve AYDEM hissesinde gerçekleştirdiler.

3- GIDA SEKTÖRÜNDE YABANCI ALIMLARI

Gıda ve İçecek sektöründe 2022 yılının Ocak - Mart döneminde yabancı yatırımcılar 41,771,879 dolarlık net satım gerçekleştirdiler.

Yabancı yatırımcılar Mart ayı içerisinde Gıda ve İçecek sektöründe en çok net alımı CCOLA ve KTSKR hissesinde gerçeleştirirken, en çok net satımı ise AEFES  ve ULKER hissesinde gerçekleştirdiler.

4- METAL İŞLEME, BORU, VANA SEKTÖRÜNDE YABANCI ALIMLARI

Metal İşleme, Boru, Vana sektöründe 2022 yılının Ocak - Mart döneminde yabancı yatırımcılar 375,822 dolarlık net alım gerçekleştirdiler.

Yabancı yatırımcılar Mart ayı içerisinde Metal İşleme, Boru, Vana sektöründe en çok net alımı CEMTS ve BMSCH hissesinde gerçeleştirirken, en çok net satımı ise SARKY ve CEMAS hissesinde gerçekleştirdiler.

5- DEMİR ÇELİK SEKTÖRÜNDE YABANCI ALIMLARI

Demir Çelik sektöründe 2022 yılının Ocak - Mart döneminde yabancı yatırımcılar 39,323,933 dolarlık net satım gerçekleştirdiler.

Yabancı yatırımcılar Mart ayı içerisinde Demir Çelik sektöründe en çok net alımı KRDMD hissesinde gerçeleştirirken, en çok net satımı ise EREGL ve PNLSN hissesinde gerçekleştirdiler.

6- OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE YABANCI ALIMLARI

Otomotiv sektöründe 2022 yılının Ocak - Mart döneminde yabancı yatırımcılar 191,073,070 dolarlık net satım gerçekleştirdiler.

Yabancı yatırımcılar Mart ayı içerisinde Otomotiv sektöründe en çok net alımı KARSN E ve DOAS Ehissesinde gerçeleştirirken, en çok net satımı ise FROTO ve TOASO hissesinde gerçekleştirdiler.

7- SANAYİ SEKTÖRÜNDE YABANCI ALIMLARI

Sanayi sektöründe 2022 yılının Ocak - Mart döneminde yabancı yatırımcılar 858,062,061 dolarlık net satım gerçekleştirdiler.

Yabancı yatırımcılar Mart ayı içerisinde Sanayi sektöründe en çok net alımı KRDMD  ve BIMAS Ehissesinde gerçeleştirirken, en çok net satımı ise FROTO  ve TUPRS hissesinde gerçekleştirdiler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bircihan18 Nisan 2022 09:40

    yabancının sattığı hisseyi alacaksın çünkü onlar hisse satmaz heleki bedavaya hic satmaz sadece satıyormuş gibi yapip araci kurumlara virmanlama yapar ve hiisede yabanci satışı var deyip ky elimdeki mali panikle satar onlar yine bedevadan toplar enerji sa aydem satiyorlarmis gulesim geldi

  • asena17 Nisan 2022 23:37

    BANKALARDAN BAŞKA HİSSELERE GİRMEYİN

  • Ali koç Alikoç17 Nisan 2022 20:42

    yabancıların bizim borsamıza negatif veya pozitif bir katkısı yok