Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

Piyasalar Merkez Bankası'na odaklanacak

12 Temmuz 2021, 13:34 - -

Piyasalar 14 Temmuz’da yapılacak olan TCMB toplantısına odaklanacak. Enflasyon oranlarının yüksek seyri nedeni ile faizde bir indirime gidilmesi beklenmiyor. Ancak politika metnindeki detaylar önemli olacak. Merkez Bankası politika metnindeki, detaylarla önümüzdeki dönem eylem planı hakkında bilgi veriyor.

Merak edilen olası bir faiz indirimin ne zaman gerçekleşeceği yönünde. Bu metinde yine enflasyona vurgu yapılacaktır.

Borsada seyir
BIST 100 Endeksi yatay bir bantta sıkışmış durumda. Bir süre daha bu etki devam edebilir. Endeksin güçlenebilmesi için 1.399-1.445 seviyesinin üzerine hacimli olarak çıkması gerekiyor.

Doların hareketi
Dolar kurunun hareket seyrine bakıldığında yükselen trendini koruduğu ancak son dönemde her yukarı hareketinde satış geldiği görülüyor. Kurun böylesi sıkışmaları daha sonrasında aşağı ya da yukarı yönde sert fiyat hareketlerini getirebilmekte. Merkez Bankası politika faizinde artışa gitmeyeceğine göre kur yüksek seyrini koruyacaktır.

ARACI KURUM ANALİSTLERİNİN EN FAZLA GETİRİ BEKLENDİĞİ HİSSELERİN LİSTESİ ŞÖYLE:

25 Analistin yaptığı değerlendirmeye göre öne çıkan hisseler holding ve perakende şirketleri. Sadece iki analist Türkiye Sigorta için tahminde bulundu. Bu tahminlerin ortalaması da yüzde 112 seviyesinde.

21 Analist Türk Telekom hisselerinde yüzde 55 oranında getiri bekliyor. Alarko Holding, Sabancı Holding, Koç Holding getiri beklentisi yüksek hisseler içerisinde yer alıyor.

Analistlerin getiri beklentisi yüksek olan hisseler ve hedef fiyatlar şöyle:

Gedik Yatırım Haftalık Hisse Önerileri (12-16 Temmuz 2021)

İntegral Yatırım Haftalık Hisse Önerileri (12-16 Temmuz 2021)



Meksa Yatırım Haftalık Hisse Önerileri (12-16 Temmuz 2021)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TAMİZ KARTALGÖZ12 Temmuz 2021 17:55

    borsamızı sıcak hava çarptı galiba.ağustos ayının sonuna kadar sert satışlar devam edecek ve 7000-8000 yapacaklar gibi.yavaş yavaş bende alışlara başlarım.keş TL deyim zaten.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU12 Temmuz 2021 15:12

    Adnan bey kızma ama daha öncede böyle listelere bakarak aldğımız bir kaç hisse senedi var idi.biz aldıkca elimize verdiler.biz aldıkca elimize verdiler.şaşırıp kaldım o yüzden dükkanı kapatıp tatile çıktık zarar biraz oldu.