Yatırımcının Analiz Seti [email protected] Yatırımcının Analiz Seti

Hisse başına kârı ve temettü verimi yüksek şirketler

08 Şubat 2022, 15:30 - -

Borsada şirketlerin bilançoları açıklanmaya başladı. Yeni gelen bilançolarla şirketler yeniden gözden geçirilecek. Mevcut portföyler revize edilecek. Bu dönemde tasarruf sahipleri açısından önemli kriterlerin başında şirketlerin temettü ödemeleri geliyor. Kârlılıklar ve temettü ödemeleri en önemli kriter olacak.

Bu yazıda Finnet 2000 Borsa Bilgi sitesini kullanarak şirketlerin hisse başına karlılıklarını ve temettü verimliliklerini çıkardık. Mevcut verilerle oluşturduğumuz bu tabloyu şirketlerin temettü ödemeleri açıklandıkça güncelleyeceğiz.

Bu kriterleri önemsiyorsanız düzenli olarak bu tabloları takip edebilirsiniz. Zira uzun vadede birikim yapmak isteyen yatırımcılar için önemli tablolar arasında yer almakta.

Şimdi liseye göz atalım:

Borsada hisse başına karı ve temettü verimi yüksek 18 borsa şirketi bulunuyor. Bu şirketler şöyle:

1) Ege Endüstri
2) Otokar
3) Türk Traktör
4) Ford Otosan
5) Doğuş Otomotiv
6) Tofaş Oto. Fab.
7) Vestel
8) Bim Mağazalar
9) Arçelik
10) Ereğli Demir Çelik
11) İş Y. Men. Değ.
12) Trabzon Liman
13) Ülker Bisküvi
14) İskenderun Demir Çelik
15) Pınar Et Ve Un
16) Anadolu Efes
17) Ege Seramik
18) Turkcell

Listede yer alan şirketlerin Fiyat/Kazanç oranları 15 seviyesinin altında bulunuyor. Hisse başına karlılıklarının yüksek olması ve temettü verimliliklerinin yüksek olması yatırımcıların da ilgi odağında kalmasına neden olmakta.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)