Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

Enflasyon kaygıları altını öne çıkarıyor

03 Ocak 2022, 11:20 - -

Altın fiyatları 2022 yılına ilişkin enflasyon kaygılarının en üst düzeye tırmanması ile yeni yıla son 6 haftanın en yüksek seviyesinde girdi. Gram altın ise küresel altın fiyatları ve Dolar/TL’deki yükselişle 800 TL’ye yakın bir seviyede bulunuyor.

Altın 2022’de yükselişini sürdürmeye devam edebilir. Bu nedenle yatırımcılar sarı metali portföylerinde bulundurmaya devam edecek.

Ons altında kritik eşik

Ons altın, yılın son iki gününde kademeli olarak yükseldi ve 2021’i 1.829 dolar ile 6 haftanın zirvesinde kapattı. Ons altın, yeni yılın ilk işlem gününde 1.823 dolar civarında. 1,825’lerin üzerindeki bir hareket yükselişin sürmesini sağlayacak. 1.940’lar ilk hedef seviyeler

Gram altın fiyatı

Gram altın, Dolar/TL ve küresel altın fiyatlarındaki yükselişle haftayı 783 TL civarında kapatmıştı. Gram altın, yılın ilk gününde 793 TL civarında bulunuyor.

Korona virüs fiyatları etkiliyor

Dünya genelinde tüm zamanların rekor seviyesine ulaşan Korona virüs vaka sayısı da altın fiyatlarında yükselişi destekleyen bir başka faktör olarak ön plana çıkıyor. Altın küresel bazda ilgi görüyor.

2022 YILINDA BORSADA GÜÇLÜ HİSSELERDE FİYATLAMALAR SÜRECEK

2021 yılında Borsada hisse senetlerinde yılın son aylarında ivmelenen hareket TL bazında rekorlar kırdıysa da sonrasında satışlara yerini bıraktı. 2022 yılı seçim atmosferinin olduğu bir yıl bu nedenle borsada hisse senetleri canlılığını sürdürecek. Güçlü hisseler talep görmeye devam edecek.

2021 yılın parlayan yıldızları 2022 yılında da çıkışlarını sürdürebilir

2021 yılında en fazla değer kazanan borsa 50 hisseleri

Yıllık enflasyon yüzde 36 seviyesinde. Hisselerde enflasyon oranında değerlenmeler devam edebilir.

KURUM RAPORLARINDA ÖNE ÇIKANLAR


Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İnsanoğlu03 Ocak 2022 15:46

    Bu ünlü aracı kurumun listesi haberleştirilmeye değer mi? Güncellenmemiş bir liste. Saçmalamış bir de haber yapmışsınız. Sizde ne yaptığınızı bilmiyorsunuz Adnan Salih.

  • Utanc03 Ocak 2022 15:44

    Arkadaşlar borda çok oyun donuyor kap ve yöneticiler patronlar anlamalı düzen hep aynen hisseleri kaldır baze hiselerde boyna duruyor almayın kara düzen hakhuk adelet zaten merda olur dovide vurgun borsada vurgun stoklarımızda vurgun zavallı işçi batakta bunu iyi bilin devlet hükümet baş edemiyor yer alda fare gibi nerde çıkar belisiz

  • ALİ KODUŞ03 Ocak 2022 14:45

    marj daralmış üç kuruş için risk almaya değmez.bu bomba elde patlar arkadaş.