Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

Dolar küresel bazda hâlâ güçlü

18 Kasım 2022, 10:50 - -

Dolar küresel bazda güçlü seyrini koruyor. Görünen o ki önümüzdeki dönemde dolar kuru mevcut seviyeleri taban yaparak hareketli seyrini zayıf da olsa sürdürecek.

Küresel bazda dolara yönelim eğilimi güçlü. Fed üyesi Bullard’ın açıklamalarına bakıldığında faizlerin hala alacak yolu var. St. Louis Fed Başkanı James Bullard politika faizlerinin daha önce öngördüğü %4,75-%5 bandı yerine artık en az %5-%5,25 bandına çıkarılması gerektiğini düşündüğünü belirtiyor. Bu da doları güçlü kılmaya devam ediyor.

Goldman dolarda yükseliş bekliyor

Stratejistler de dolardaki hareketin sürmesini bekliyor. Goldman stratejistlerine göre ise doların küresel piyasalarda yükselişini sürdürmesi için hala alanı var. Bankanın stratejistleri Dominic Wilson, Kamakshya Trivedi ve Vickie Chang perşembe günü yayımladıkları araştırma notunda, diğer küresel merkez bankalarının Fed’in faiz artırımlarının hızına yetişmekte zorlandıkları bir ortamda, doların yükselişini destekleyen hala çok sayıda gelişme olduğunu belirttiler. Piyasaların zayıf büyüme görünümü ve enflasyon verilerine karşı kırılgan olmayı sürdürdüğüne değinen stratejistler, “Dolarda bu seviyelerden yaşanacak yükseliş hareketinin geçen yıla göre daha dalgalı ve düşük kaliteli olmasını bekleriz” değerlendirmesinde bulundular.

DOLAR ENDEKSİ’NİN SEYRİ

YABANCI ÇIKIYOR YERLİ GELİYOR

Borsada yabancı çıkışı devam ederken yerlilerin alımları devam ediyor.

ENDEKS NASIL HAREKET EDER?

Borsada kısa vadede bir düzeltme seyri gözlenebilir. 3000-4.800 aralığında yaşanan çıkışın düzeltmesi olabilir. Ancak endeks orta vadede yükseliş trendini koruyor.

BORSA 50’DE F/K ORANI EN DÜŞÜK ŞİRKETLER

Borsa rekor seviyelerde olmasına rağmen hisse senetlerinin fiyat/kazanç oranları 7’nin altında. Bu nedenle endekste düzeltmeler olsa da ana trend korunacaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)