Yatırımcının Analiz Seti [email protected] Yatırımcının Analiz Seti

Dolar bazında güçlü kâr açıklayan borsa şirketleri

04 Kasım 2021, 16:40 - -

Dolar kurundaki yükselme ile birlikte şirketlerin dolar bazında kârlılıklarını artırması daha fazla önem kazandı. Borsa şirketleri dokuz aylık bilançolarını açıklamaya devam ediyor. Solo bilançolar tamamlandı. Açıklanan bilançoları Finnet 2000 Borsa Bilgi Sitesi ile dolar bazında Kârlılıklara göre analiz ettik.



2021 yılının ilk dokuz aylık verilerinde sektörel bazda dolar bazında karlıklar da yükselişler olduğu görüldü.

Rakamlara bakıldığında; özellikle demirçelik sektöründe ciddi kâr artışlarının yaşandığını görüyoruz. Otomotiv sektörü güçlü ibresi ile dikkat çeken bir başka sektör.

BIST Temettü Endeksi’nde dolar bazında kârlılıkta öne çıkan 10 hisse

 

Ana tema ihracat

Dolardaki hareketlenme ile birlikte ihracat yapan şirketler öne çıktı. Bundan sonraki seyirde İhracat yapan şirketlerin etkinliğini daha fazla görebiliriz.

F/K Oranı düşükler

Dolar bazında kârını artıran şirketler içerisinde F/K oranı düşük olanlar değerleme de dikkat çeken şirketler. Yabancıların borsada satış yapmaları güçlü sanayi şirketlerinde fiyatlamaların düşük seyretmesine neden oldu. Ancak artan kârlıkların sürmesi, dolar kurunun değerlenmesi bu hisse senetlerinde alıcıların artmasını sağlayabilir.

Kârlılık önemli

Borsası şirketleri için kârlılık önemli. Bir yatırımcı kazanç sağlamak için hisse senedi alır. Hisse senedi almasından dolayı ortaklık hakkı, temettü alma gibi birtakım kazanımları da olur. Şirket kâr artırıyorsa bu beklenen ve istenen bir şeydir. Yatırımcıların özellikle kârını artıran şirketleri fokuslanması, yüksek kâr eden şirketleri gözönünde bulundurmasında fayda var.

Dolar bazında kârını artıran 9 aylık bilançosunu açıklayan tüm şirketlerin listesi şöyle:

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ramiz08 Kasım 2021 13:30

    angen yazmamışsınız

  • Hasan Akdoğan05 Kasım 2021 20:25

    SISE güçlü bir şirket uzun vadede karlı bir yatırım olur, diye düşünüyorum.

  • Yazık be05 Kasım 2021 18:51

    Senin tr ilaç milleti telef etmekle meşgul hala daha kapatması gereken bir sürü gap var aşağıda kapatır kapatmaz ayrı ama fk ve pd bu kar ile bir halt olmaz diyor yazık insanların paralarına resmen battılar.

  • ALİ KODUŞ05 Kasım 2021 11:51

    Bence bunların hepsi fiyatların içinde girmiş durumda ve çoğuda şişmiş haldeler.buralardan bir de eleve verme başlar ise kimse tutamaz.

  • Sencul04 Kasım 2021 19:23

    Grafikler/tablolar kafa karıştırıcı

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU04 Kasım 2021 17:16

    ben bunlara asla inanmıyorum.ülker gıda , işfins ve oyak çimento aldım karları iyi diye zararım tam % 30 oldu.