Ana SayfaYazarlarAdnan SalihPiyasaların gündemi
Adnan Salih [email protected] Adnan Salih

Borsa kriz dönemleri dışında ekimde kazandırdı

03 Ekim 2022, 09:51 - -

Borsa İstanbul’da hisse senetleri kriz dönemleri dışında ekim aylarında yatırımcıya kazandırdı. Bu ekim ayında da kazandıracak mı?

Borsa İstanbul’da BIST 100 Endeksi yılbaşından bu yana yüzde 71,18 oranında değer kazandı. Endeks 3.180 seviyesinde. Peki, yükseliş ekim ayında da devam eder mi?

İstatistiklere baktığımızda borsanın kriz dönemleri dışında ekim ayında kazandırdığını görüyoruz.

Borsanın ekimde kazandırdığı dönemlerdeki ortalama getirisi ise yüzde 8 oranında.

2022 YILINDAKİ AYLIK GETİRİLER

Aylık bazda 2022 yılı getirilerine baktığımızda ise endeksin aylık getirileri şubat ve haziran ayı dışında hep pozitif oldu. Endeks ortalama olarak aylık yüzde 8 oranında yükseliş gösterdi.

EKİM AYINDA BORSANIN SEYRİ

BIST 100 Endeksi içerisinde hareket ettiği Bollinger Bandın dip seviyelerinde. Bu seviyelerde destek bularak yeniden hareketlenebilir. Ancak dip seviyelerdeki alımların gücü hareketin yönünü belirleyecek.

ÖNEMLİ KRİTİK SEVİYE

Endekste önemli kritik destek seviyesi 3.090. Bu seviyenin altına kayılması halinde 100 günlük ortalama olan 2.839 test edilebilir.

BIST 30’DA F/K ORANI 10’UN ALTINDA OLAN ŞİRKETLER

DOLARIN SEYRİ YÜKSELİŞ YÖNÜNDE

Dolar kuru 18,52 seviyesinde bulunuyor. Hareket marjları oldukça azalmış durumda. Öte yandan Dolar Endeksi DXY 112,1 seviyesinde bulunuyor. Hedef 120. DXY Endeksi’nin 120’leri test etmesi euro/dolar paritesinin de geri çekilmeyi sürdürmesine neden olacaktır.

ALTININ ONSUNDA SATIŞ EĞİLİMİ

Altının onsunda satış eğilimi var. İkili zirve oluşumunun ardından gelen satışlar 1.534’e doğru gerilemeyi getirebilir. Ancak dolar kurunun değer kazanması nedeni ile gram altındaki yükseliş sürecektir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)