Yatırımcının Analiz Seti [email protected] Yatırımcının Analiz Seti

FİNNET2000 ile metal ana sektöründe sürdürülebilir performans gösteren şirketler

24 Ekim 2024, 10:25 - -

Metal Ana Sektöründe yıllık en yüksek kazançlar

Finnet2000’de dönemsel getiri bölümünde (https://www.finnet2000.com/f2000plus/Hisse/DonemselGetiri) yıllık en yüksek getirileri sıralayarak sektörlerin nabzını tutabilirsiniz.

Bugün Metal Ana Sektörünü inceleyeceğiz.

Metal Ana Sektöründe yıllık bazda en fazla kazandıranların listesi şöyle:

Verilere göre, Burçelik Vana (BURVA) yıllık yüzde 130,83 kazanç ile en çok kazandıran hisse olurken, BMS Birleşik Metal (BMSTL) yüzde 112,97 kazançla onu takip etti. Üçüncü sırada yer alan Burçelik (BURCE), yatırımcısına yüzde 96,51 kazandırdı. BMS Çelik Hasır (BMSCH) yüzde 47,74, Demisaş Döküm (DMSAS) ise yüzde 32,01 oranında getiri sağladı. Buna karşın, Kocaer Çelik (KCAER) yüzde 23,19 ve Ereğli Demir Çelik (EREGL) yüzde 20,9 kazançla daha düşük performans gösterdi. Bu hisseler, sektördeki yıllık getirileriyle dikkat çekerken, kısa vadede dalgalanmalar yaşandı. Özellikle günlük ve haftalık bazda bazı hisselerde ciddi kayıplar yaşandığı görülüyor.

Peki, sektör hisselerine nasıl bakmalı?

Metal Ana Sektörünün profiline Finnet2000’den bakalım

https://www.finnet2000.com/f2000plus/EndeksAnaliz/Endeks/Profil/XMANA

BIST Metal Ana Endeksi (XMANA), Borsa İstanbul’da Metal Ana Sektöründeki önde gelen şirketlerini kapsayan bir endeks olarak dikkat çekiyor. Toplam 29 hissenin yer aldığı bu endekste, şirketlerin toplam piyasa değeri 466,17 milyar TL, yani yaklaşık 13,63 milyar USD seviyesinde bulunuyor. Halka açık piyasa değeri ise 157,17 milyar TL olup, bunun dolar karşılığı yaklaşık 4,59 milyar USD'dir. Endeksin dikkat çeken şirketleri arasında Ereğli Demir Çelik (EREGL), Burçelik (BURCE) ve Demisaş Döküm (DMSAS) gibi önemli isimler yer alıyor. Metal ana sektörü, özellikle yatırımcıların ilgisini çeken ve stratejik öneme sahip hisselerden oluşan bir yapı sergiliyor.

Sektör hisselerinde sürdürülebilir getiri var mı?

Metal Ana Sektöründe kaç şirket Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer alıyor?

Metal Ana sektöründe olup Sürdürülebilirlik Endeksi içerisinde yer alan üç şirket bulunuyor. Bu şirketler: Ereğli Demir Çelik, İskenderun Demir Çelik, Kardemir D.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)