E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakZorlu parayı peşin alıyor---

Zorlu parayı peşin alıyor

Zorlu parayı peşin alıyor
11 Aralık 2012 - 07:39 borsagundem.com

Zorlu Center'da 1 yıllık kiraları peşin alan Ahmet Zorlu'yu, araya torpil sokanlar sıkıntıya düşürüyor

Zorlu Center'da sona yaklaşıldı. Mağazaları kiraya veren Ahmet Zorlu parayı da peşin alıyor. Vatan'ın haberine göre, Mart 2013’te açılması planlanan Zorlu Center’da mağazalar için kıyasıya rekabet yaşanırken bu yarışta ipi göğüsleyenlerden 1 yıllık kira peşin alınıyor. En büyük sıkıntı ise gerek kiralamayı yapan sektörün duayeni Avi Alkaş’a gerek patron Ahmet Zorlu’ya ulaşıp işi bitirmek için araya torpil sokanlar...
Mart 2013’te açılması planlanan Zorlu Center’da 200 civarındaki mağaza için yaşanan rekabet iyice kızıştı.
2 bine yakın şirketin sıraya girdiği Zorlu Center’da bir dönem hava parası önerenler, Zorlu’nun patronu Ahmet Zorlu’nun kıramayacağı torpiller sokanlar olduğu çok konuşuldu. Yerini garanti etmek isteyenlerin 300-350 bin eurodan başlayan hava parası ödemeyi teklif ettikleri de sektörü epey meşgul etti. Ortalama kiranın 100 euro olduğu belirtilen Zorlu Center’da şimdi de 1 yıllık kiranın peşin alındığı konuşuluyor. Jones Lang LaSalle (JLL) Türkiye Başkanı Avi Alkaş ve ekibinin kiraladığı Zorlu Center’da bu yöntemle ilk 1 yıl ciro-kira dengesi konusundaki tartışmalara nokta konulduğu ifade ediliyor.
Zorlu Center’ın açıldığında İstanbul’un hatta Türkiye’nin en pahalı alışveriş merkezi olacağı ifade ediliyor. Zorlu Center, şu anda 50-200 euro arasında kiralama bedelinin olduğu İstinye Park’ı liderlik koltuğundan indirecek.
Ahmet Bey’in kabusu
Zorlu Center için araya torpil sokanlar en çok Zorlu Holding’in patronu Ahmet Zorlu’nun canını sıkıyor. Daha önce konuştuğumuzda, “Yerli ve yabancılardan müracaat çok fazla. Kıramayacağım insanları araya sokanlar oluyor ama ben karışmıyorum. Şu markayı da koy diyemem. Darılanlar da çok bu yüzden“ yorumunu yapmıştı.
Su oyunları ve yeşil alanlarla çevrelenecek olan ve yarı açık, yarı kapalı özelliğe sahip 100 bin metrekare alana kurulacak Zorlu Center alışveriş merkezi, 200’e yakın mağazaya, 2 bin 500 kişilik 12 adet sinema salonuna, çocuk eğlence alanına ve 9 bin metrekarelik Ana Mağaza’ya sahip olacak. Alışveriş merkezini her yıl milyonlarca kişinin ziyaret edip alışveriş yapması öngörülürken bir diğer hedef ise dünyaca ünlü ve ödüllü aşçıları, dünyanın farklı lezzetlerini sunacak kafe ve restoranlarıyla Zorlu Center’ı şehrin yeni gurme merkezi yapmak. Zorlu’nun 800 milyon dolara aldığı Karayolları arazisi üzerinde inşa ettiği Zorlu Center, tamamlandığında 2.5 milyar dolarlık yatırım haline gelecek. Projenin rezidans bölümünde metrekare fiyatı 9 bin dolardan başlıyor ve 15 bin dolara kadar çıkıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)