E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZorla mı gitti, kendi mi? İşte gerçek---

Zorla mı gitti, kendi mi? İşte gerçek

Zorla mı gitti, kendi mi? İşte gerçek
01 Temmuz 2013 - 18:57 borsaningundemi.com

Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Erkut istifasına açıklık getirdi. Erkut kendi blogundan seslendi

Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Erkut, istifasının ardından kendi blogunda bir yazı yayınlayarak, istifa haberinin ardından birçok e-posta ve tweet aldığını belirtti. “Erkut istifa ettirildi” yorumlarından rahatsız olduğunu dile getiren Prof. Dr. Erkut, “Beni tanıyanlar benim hür ve bağımsız düşünen ve karar alan birisi olduğumu bilirler. Burada net bir şekilde belirtmek istiyorum: Rektörlükten ayrılma kararımı hiçbir baskı altında kalmadan kendi irademle verdim. Duyurumda açıkladığım, ancak farklı yorumlar getirilen kararımı herhangi bir yoruma meydan vermeyecek şekilde paylaşmak isterim” dedi. Prof. Dr. Erhan Erkut mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Bana yazanlar arasında şahsi kararıma saygı gösterenler ve bana gelecekte başarı dileyenlerin yanında süreç hakkında birçok yorum yapanlar da bulunmakta idi. Özellikle “istifa ettirildi” yorumunun beni çok rahatsız ettiğini belirtmek istiyorum. Beni tanıyanlar benim hür ve bağımsız düşünen ve karar alan birisi olduğumu bilirler.
Burada net bir şekilde belirtmek istiyorum: rektörlükten ayrılma kararımı hiçbir baskı altında kalmadan kendi irademle verdim. Duyurumda açıkladığım, ancak farklı yorumlar getirilen kararımı herhangi bir yoruma meydan vermeyecek şekilde paylaşmak isterim.
İki yıldır kafamı kurcalıyordu
Rektörlük görevinden ayrılma konusu iki yıldır kafamı kurcalayan bir konu idi. Bu kişisel sorgulamaların birçok nedeni vardı. Konum icabı üniversite rektörlüğü yorucu ve zaman zaman yıpratıcı bir görev. Çok farklı ilgileri olan birçok paydaş ile birlikte çalışmanız gerekiyor. İlk akla gelen öğretim üyesi, çalışan, ve öğrenci paydaşlarının yanında, mütevelli heyeti, YÖK, anne-babalar, bakanlıklar, şirketler, dernekler, yerel yönetimler, ve STK’lar gibi kamuoyunun değişik kesimlerini temsil eden paydaşlarımız da var. Gelen öğrenci kalitesini artırmak, doğru öğretim üyelerini aramıza katmak, araştırma çıktılarını artırmak, bütçeyi tutturmak, gereken altyapı ve binaları yetiştirmek, öğrencilere değişik burslar verebilmek, eğitim seviyesi en üst düzeyde tutmak, eğitimi stajlar ve değişimlerle desteklemek gibi zaman zaman birbirleri ile çelişen aktivitelerin ortak planlaması hiç de kolay değil. Ayrıca üniversitenin heyecan verici stratejik kararlarının yanında insanın beynini neredeyse kilitleyen yüzlerce operasyonel konusu ve detayı var. Üniversite rektörleri akademisyenler arasından seçiliyor, fakat akademik aktivitelere hemen hemen hiç zamanları kalmıyor. Akademik topraklardan ayrı düştüğümüz zaman besinsiz kalıyoruz, yabancılaşma başlayabiliyor. Dolayısı ile “optimal” rektörlük süresi—hele kurucu rektör için—her ne kadar uzun olması arzulansa da belki 4, belki 6, belki 8 sene. Diğer üniversitelere baktığınızda da bir-iki istisna dışında buna benzer bir resim görürsünüz.
Mütevelli heyetle paylaştım
2012 yılında başlayan ikinci rektörlük dönemim süresince görevden ayrılma konusunu zaman zaman düşündüm, ve bu düşüncelerimi mütevelli heyeti ile de paylaştım. Özellikle son aylarda doğru zamanın bu yaz olduğu konusu kafamda şekillenmeye başladı. Üniversitemizin açıldığı yıl aramıza katılan öğrenciler geçen hafta mezun oldular. Stratejik planımız çerçevesinde öngördüğümüz bütün fakülte ve yüksek okullar açıldı. Öğretim üyesi ve idari kadronun büyük bir kısmı ise alındı. Öğrenci kontenjanımız uzun vadede geleceği yere çok yaklaştı. Kampüse taşınma tamamlandı; üniversitenin uzun vadede kullanacağı binaların hepsi ya tamamlandı ya bitmek üzere, ya da inşaatları planlandı. Rektörlükten ayrılma kararımı da bir eğitim yılının bitiminden sonra ve yeni eğitim dönemi başlamadan önce açıklamak istedik. Bunun ötesinde zamanlama ile ilgili yorumlara itibar edilmemesini rica ediyorum.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)