E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisZiya Akkurt hangi şirketle el sıkıştı?---

Ziya Akkurt hangi şirketle el sıkıştı?

Ziya Akkurt hangi şirketle el sıkıştı?
24 Mart 2012 - 08:50 borsagundem.com

Akbank Genel Müdürlüğü görevinden yaklaşık iki ay önce ayrılan Ziya Akkurt’un yeni işi belli oldu.

Akbank eski Genel Müdürü Ziya Akkurt merakla beklenen kararını verdi ve UNO ekmeklerinin patronu Hasip Gençer ile el sıkıştı. Ziya Akkurt artık Hasip Gençer’in tarım ve hayvancılık işlerini yönettiği ‘Doruk Tarımsal Yatırımlar Holding’ şirketinin Yönetim Kurulu Üyesi.
Akbank Genel Müdürlüğü görevini Hakan Binbaşgil’e devrettikten sonra bir süre dinlenen Ziya Akkurt, iş hayatına farklı bir sektörle dönüyor. Akkurt’un gönlünde finans yatsa da tarım, gıda, enerji ve gayrimenkul sektörlerini yakından incelediği ve bu alanlarda yatırım ve bağımsız yönetim kurulu üyeliği gibi seçenekleri değerlendirdiği biliniyordu.
1 Mart itibariyle Doruk Tarımsal Yatırımlar Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ertuğrul İşler’in istifa ettiği ve onun yerine Ziya Akkurt’un geçtiği öğrenildi.
Hasip Gençer Ülker’le ortak
Akkurt’u yönetimine alan Hasip Gençer, ambalajlı ekmek pazarında yüzde 70 civarı payla lider olan UNO’nun ve unlu mamuller satan Komşu Fırın’ın patronu. Gençer, 2008 yılında 37.5 milyon dolarlık bir anlaşma yaparak UNO ve Komşu Fırın’ın yüzde 50’sini Ülker grubunun patronu Murat Ülker’e satmıştı. Gençer ve Murat Ülker hem lise, hem üniversiteden sınıf arkadaşı.
UNO ve Komşufırın, ‘Doruk Unlu Lezzetler Holding’ bünyesinde yer alıyor. Ziya Akkurt’un yönetimine girdiği ise sadece tarım ve hayvancılıkla uğraşan ‘Doruk Tarımsal Yatırımlar Holding’...
Ziya Akkurt, Diyarbakırlı çiftçi bir ailenin çocuğu olması nedeniyle hep tarım sektörüne olan ilgisinden bahsediyor ve ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimler Bölümü’nde okuduğu tarım derslerini dile getiriyordu. Ziya Akkurt’un başka şirketlerde de yönetim kurulu üyelikleri düşünebileceği ve tarımın yatırım kolunda da yer alabileceği konuşuluyor. Zaten temmuzda yürürlüğe girecek Yeni Türk Ticaret Kanunu ile bağımsız yönetim kurulu üyeliğinin önemi daha da artmış durumda.
Muş’tan yayılan dev tarım projesi
Ziya Akkurt’un yönetimine girdiği Doruk Tarımsal Yatırımlar Holding tohum üretiminden hububat ticaretine kadar tarımsal zincirin tümünde faaliyet gösteriyor. Holding 1 milyon ton buğday iş hacminin yanı sıra yıllık 25 bin tonluk üretimiyle Türkiye’nin özel sektördeki en büyük sertifikalı tohum geliştiricilerinden.
Holding bünyesinde en dikkat çeken şirketlerden Berce, 64 bin dekarlık Muş Alparslan Tarım İşletmesi’ni tohum ve damızlık hayvan üretim merkezi olarak değerlendirmek üzere kuruldu. Berce şirketi kapsamındaki Beraberce projesi de verimli olabilecekken göç ve sermaye eksikliği gibi sebeplerle potansiyelinin gerisinde kalmış bölgelerde tarımsal üretimi geliştirmeyi hedefliyor. Projenin pilot bölgesi Karabük’ün Eflani ilçesi. Ziya Akkurt tüm bu süreçlerde aktif rol alacak. Serkan Arman / Milliyet

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)