E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, gazetecilerle yaptığı sohbette faizlerin indirilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Paranın ilk giriş maliyetiyle satış fiyatı arasındaki fark için çalışma yapılması gerektiğini belirten Zeybekci, "Mevduata ödenen ya da başka şekilde temin edilen paranın giriş maliyetiyle satış fiyatı arasında bir bölüm var. O bölümü oluşturan enstrümanlarda kamunun da maliyeti var; vergiler, harçlar gibi. Paranın ilk giriş ve satış maliyetleri arasındaki kamu kaynaklı vergi gibi yükler sıfıra indirilmeli" diye konuştu.
"KÂRI YARI YARIYA İNDİRİN, SİZ DE FEDAKARLIK YAPIN"
Zeybekci, ekonominin bu kadar rahatladığı bir ortamda karşılık oranlarının da örtülü maliyet oluşturduğuna işaret ederek, "100 lira kredi verirken 10 lirası depo olarak yatırılıyor. Siz bunun da maliyetini ödüyorsunuz. Bu da örtülü maliyet." ifadesini kullandı.
Yüzde 10'luk faizde bir puanın karşılık oranlarından kaynaklanabildiğine dikkati çeken Zeybekci, şöyle devam etti:
"Vergiler, harçlar indirilmeli, sıfıra yakın hale getirilmeli. Karşılık oranı da makul seviyeye indirilmeli, biraz daha dokunulabilir oraya. Diğer taraftan kamunun maliyetleriyle ilgili yapılabilecek bir bölüm var. Kamu olarak sen bunu yaptıktan sonra tüm bankacılık sistemine 'Kârlarınızı da yarı yarıya indirin, siz de fedakarlık yapın.' denebilir."
"KAMU BANKALARI ÖN ALABİLİR"
Kârla ilgili kamu bankalarının ön alıp liderlik yapabileceğini vurgulayan Zeybekci, "Kamu bankaları böyle adım atınca diğer bankalar da ister istemez takipçisi olurlar. Şu anda rahatız. Karşılık oranlarıyla ilgili adım atılacak ve hareket edilecek bir bölüm var" değerlendirmesinde bulundu.
Zeybekci, bankacılık sektörünün sermaye yeterlilik oranının AB'deki 25 ülkeden iyi olduğunun altını çizerek, "Hakikaten iyi noktadaysam, bununla ilgili sıkıntılarım yoksa, niye o zaman 2-3 puan daha orada hareket alanımı değerlendirmiyorum, kullanmıyorum. Her şeyi hesaplamamız lazım" dedi.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Bırakın milletin aklıyla dalga geçmeyi,lafla peynir gemisini iyi yürüttünüz ,Her tarafın borç,yolsuzluk bedava para arıyorsun.Milletin sırtına basa basa geldiniz bugünlere.ama sizde haklısınız.millette sadık size..
Tarım ve hayvancılıkta destekler oy hesabına göre değil de verimlilik esasına göre olursa, tarladan tezgaha ürün gidene kadar aradaki vurguncular denetlenirse, kamu kurumlarındaki mercedeslerin sayısı yarıya düşerse, toprak hafriyat işleri yerine ekonomi yüksek teknoloji ürünlerine yönlendirilse enflasyon düşer ve bankalar faiz indirimine giderler. Ekonominin başına metal yorgunu olmayanlar gelirse faizler daha hızlı iner.
itibar dediğiniz israf etmeyi yüksek maaşlarınızdan vazgeçin .enflasyon ve faizler düşer.emekliyim açım.
merkez bankası emisyonişini son dört yılda abarttı. Kkdf diyip ayrıyeten piyasayı nakite boğdunuz. Bir de dövizi tutamayınca enflasyon azdı kudurdu. Bu kafayla değil ovp deki 3 yıl içinde, on yıl geçse ne enflasyonu, nede faizi düşürebilirsiniz. Bunun yanında döviz fiyatlarındaki artış da cabası!
faiz enflasyonun neticesi,enflasyon sizin ekonomiden anlamamanızın sonucu.
EVET,,,,faiz sıfır olmalı.enflasyonu azdırıyor.
her kalemden vergi al. sonra da faizdeki vergi sıfırlansınmış. sen bakansın kime söylüyon bunu kim yapacak. mtv %50-70 arası zam yap. indir %25 orana orana vatandaşa güzel görün.enflasyonun %11 olduğu durumda.
Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Paranın ilk giriş ve satış maliyetleri arasındaki kamu kaynaklı vergi gibi yükler sıfıra indirilmeli" dedi.KAÇ KERE SÖYLEDİK DEVLET FAİZDEN ALDIĞI %15 VERĞİYİ KALDIRSIN BU VERĞİ KREDİ ALANDAN ÇIKIYOR SONUÇTA .
Her yıl 3 kasımda açıklanan ÜFE ORANINDA YENİ YILDAN GEÇERLİ OLMAK ÜZERE HARÇLARA MOTORLU TAŞIT VERGİLERİNE ZAM YAPILIYOR bu yıl üfe oranı çok yüksek çıkacağından ZAM YAPILMAMALI vergilere yapılan zamlar enflasyona yansıyor üfe enflasyonu kira fiyatlarına yansıyınca en fazla mağdur düşük emekli maaşı alanlar asgari ücret civarı geliri olanlar evsizler kiracılar oluyor BU YIL VERGİLERE ZAM YAPMAYIN/YAPILMAMALI
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (15:30)