E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZencani'nin malları devlete geçiyor---

Zencani'nin malları devlete geçiyor

Zencani'nin malları devlete geçiyor
06 Mayıs 2014 - 14:43 borsagundem.com

Yolsuzluk suçlamasıyla İran'da tutuklanan ve mal varlığına el konulan işadamı Babek Zencani'nin ülke içindeki taşınmazları devlete devrediliyor

İran parlamentosundan milletvekili Muhammed Ali Purmuhtar, Zencani'nin malvarlığının borcuna karşılık devlete verileceğini söyledi.

İranlı milletvekili, ünlü milyarderin havayolu şirketi Qeshm Air ve başkent Tahran'da inşası süren 'İran Zemin' adlı dev alışveriş merkezinin Zencani'den alınacağını kaydetti.

Purmuhtar, “Zencani'nin devlete olan borcunu ödemesi için yurt içindeki malvarlığının belirlenmesi sürüyor. Malvarlığı borcundan daha fazla. Fakat bunlar İran'da değil yurt dışında. Yurt dışındaki malvarlığını geri getirmek için çabalarımız devam ediyor" açıklamasında bulundu.

İran makamları,30 Aralık'ta tutuklanan Zencani'nin, devlete 2 milyar 350 milyon euro borcunun olduğunu söylüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mak06 Mayıs 2014 14:57

    işte iran türkiye farkı,.. türkiyede devletin başındaki insanlar dahi aklanıyor...yazıklar olsun....hırsızlığı içine sindirmiş kavimleri Allah yok etsin, yerlerine iyilerini getirsin...