E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYurtiçi piyasaların gözü Moody's'de---

Yurtiçi piyasaların gözü Moody's'de

Yurtiçi piyasaların gözü Moody's'de
05 Ağustos 2016 - 10:20 borsagundem.com

A1 Capital sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi

İngiltere Merkez Bankası beklenen adımı attı. Faizlerde 25 baz puanlık bir indirim yaparak %0.25’çeken BOE, banka varlık alım programını 435 milyar sterline yükseltti, 7 yıl sonrasında alınan bu karar sonrasında sterlinde değer kayıpları gözlendi. 18 ay boyunca 10 milyar sterline kadar şirket tahvili satın alacağını da açıkladı. Bankadan yapılan açıklamaya göre Brexit sonrası piyasalarda ki görünümün gözle görülür seviyede azaldığı, 23 Haziran’dan sonra piyasalarda yaşanan zayıflığın değerlendirilmesi ile faiz indirim kararının alındığının altını çizdi. Asya tarafında ise Çin ve Japonya kaynaklı bilgiler piyasaları hareketlendirmeye devam ediyor. Çin’ den gelen açıklamalardan sonra dün Japonya Ekonomi Bakanı; Japonya Merkez Bankası’nın para politikasının yanlış olmadığını söyledi. Avustralya Merkez Bankası ise daha fazla faiz indirimi olacağının sinyalini verdi. Dün Amerika’dan gelen veriler ardından sektörde ki daralmalar dikkat çekiciydi. Bugün 15.30’da gelecek olan Tarım Dışı İstihdam, işsizlik oranları ve ortalama saatlik kazanç verisi piyasalarda yönü bir miktar belli edecek olan önemli bir kaynak olacak. Temmuz ayında 180 bin kişilik artışın beklendiği veride işsizlik maaşı başvurularının son dört aylık ortalamasının Temmuz ayında artışa işaret etmesi, gelecek olan verinin yüksek gelme ihtimalini artırıyor. Beklentiyi karşılayan ya da üzerinde gelen veri dolarda pozitif bir seyir oluşturabilir. Aynı saatlerde gelecek olan Kanada istihdam değişikliği, işsizlik oranları ve ticaret dengesi verileri piyasanın odağında olacaktır. Dün yurtiçi piyasalarda biraz daha sakin bir seyir gözlemledik. Bugün Moody’s’in Türkiye not görünüm değerlendirmesi takip edilecek. Olası bir not indiriminde TL cinsi varlıklarda değer kayıpları söz konusu olabilir. Notta herhangi bir değişiklik olmaması hainde TL’de pozitif fiyatlamalarla karşı karşıya kalabiliriz.

ALTIN

Haftanın son gününde baktığımızda yükselişini ikinci haftaya taşıyan Altın, önceki iki haftada yaşadığı kayıpların büyük bir kısmını geri aldı. ABD tarafından gelen zayıf büyüme verileri ve dün İngiltere’nin 7 yıl üzerine faiz indirimine gitmesi Altın’ın yukarı yönlü hareketini destekleyen hamleler oldu. Bugün başta Altın olmak üzere tüm ürünler açısından önemle beklenen Tarım Dışı İstihdam Verisi saat 15:30’da açıklanacak. Büyüme verilerinden bekleneni bulamayan FED için faiz artışı konusunda bir diğer önemli kriter de istihdam. Haziran ayında 38K ile piyasaları oldukça şaşırtan veri temmuz ayında toparlanma göstermiş olsa bile haziran ayının 11K ile revize edilmesi nedeniyle etkisini çok gösterememişti. Bu ay açıklanacak Tarım Dışı İstihdam Verisi’nin beklentisi ise 180K ve veri eylülde FED’in vereceği faiz kararı açısından oldukça önemli bir kriter olacak. Tarım Dışı İstihdam Verisi ile beraber aynı saatte açıklanan İşsizlik Oranı Verisi’ni de aynı dikkatle izliyor olacağız. Geçtiğimiz ay beklentileri karşılayamayarak 4.9% olarak açıklanan verinin bu ay ki beklentisi 4.8%. Altın 3 ağustos tarihinde  4 saatlik grafikte hareket ettiği yukarı yönlü kanaldan çıkış gerçekleştirmişti. Şu sıralarda 1364 seviyelerinden işlem gören Altın için yukarı yönlü fiyatlamalarda 1364.85 ve 1374.77 direnç seviyeleri olarak söylenebilir. 1374.77 seviyesinden sonra 1386 seviyelerine kadar bir fiyat boşluğu bulunmakta ki bu Altın’ın en son Mart 2014 döneminde fiyatladığı seviyeler. Altın’da yaşanabilecek olası geri çekilmelerde ise 1350, 1342 ve 1333 destek seviyeleri olarak belirlenebilir.

USDTRY

3.00 psikolojik destek seviyesinin üzerinde fiyatlanan paritede Çarşamba günü gelen ADP verisinin ardından psikolojik destek seviyesini kırıp yukarı yönlü hareketine devam ettiğini gördük. Özel tarım dışı istihdam verisinin beklentinin üzerinde gelmesiyle beraber bugün açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisinin 180K olan beklentinin üzerinde gelebilme ihtimali güçlenmiş ve dolarda yukarı yönde fiyatlanmalar devam etmiştir.  Tarım dışı istihdam verisi, Ortalama saatlik kazanç ve işsizlik oranı veri setinin takip edileceği bugünde gün içinde Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moodys’in Türkiye ile  alakalı not görünümü dikkatle takip edilecek bir  diğer ekonomik gelişmedir.  3.00 seviyesinin üzerinde fiyatlanan parite yükselişine devam ettiği taktirde ilk olarak 3.0160 seviyesini ardından 3,0250 ve 3.0330 seviyeleri hedeflenebilir. Olası düşüş hareketinin görülmesi halinde 3.00 psikolojik destek seviyesinin kırılıp direnç konumuna gelmesiyle 2.9860 2.9780 seviyeleri hedeflenebilir.

EURUSD

Küresel ekonomilerde yaşanılan belirsiz havanın giderek arttığı günlerde, her yandan gelecek açıklamalar dikkatle takip ediliyor. Bu süreç içerisinde ECB sessizliğini koruyor olsa da, dün gelen aylık raporda da görüldü ki, ekonomi içerisinde yaşanılacak olumsuzluklarda ECB adım atmak konusunda çekinmeyecek. İngiltere tarafında Brexit kararının çıkması ile birlikte ekonomik olarak yara alan Avrupa için önümüzdeki dönem kritikliğini koruyacak. Son dönemde gelen ekonomik verilerin belirli bir sinyal vermediğini de söyleyelim. Diğer taraftan ABD tarafında halen beklenen bir faiz artışı mevcut. Süre olarak her seferinde öteleniyor olsa da bugün gelecek olan TDİ verisinin aynı zamanda faiz artışı içinde fiyatlanmaya sebep olacağı unutulmamalıdır. Teknik olarak incelendiğinde geçtiğimiz hafta gelen olumsuz büyüme verisi ile girdiği yükseliş trendini sonlandıran EURUSD paritesi yatay bekleyişine devam etmektedir. Bu noktada 1,1130 desteği dikkat edilecek seviye olurken olası sert hareketlerde 1,1110 ve 1,1070 karşımıza çıkacaktır. Direnç seviyesi olarak ise 1,1155, 1,1180 ve 1,1200 fiyatları yakından takip edilecektir.

A1 Capital

Piyasalar Mooody’s’e odaklandı

 

13 şirket için hedef fiyat tavsiyesi

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 05.08.2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)