E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYurdun dört bir yanındaki orman yangınlarına müdahale ediliyor---

Yurdun dört bir yanındaki orman yangınlarına müdahale ediliyor

Yurdun dört bir yanındaki orman yangınlarına müdahale ediliyor
14 Haziran 2024 - 16:49 borsagundem.com

Denizli, Aydın, Muğla ve Balıkesir'de orman yangını çıktı. Söndürme çalışmaları sürerken Muğla'da başlayıp Denizli'ye sıçrayan alevlerin yerleşim yerlerine yakınlığı endişe yarattı.

Orman ve itfaiye ekiplerinin yerleşim alanı bölgesine yoğun tedbirleri devam ederken, köylü vatandaşlar yaşananları gözyaşlarıyla izledi. Muğla’nın merkez ilçesi Menteşe’ye bağlı Gazeller Mahallesi yakınlarında saat 12.25 sıralarında orman yangını çıktı.

Yangın bölgede etkili olan şiddetli rüzgarın da etkisiyle birlikte kısa sürede Denizli sınırlarına ilerledi. Kale ilçesine bağlı Köprübaşı ve Demirciler mahallelerindeki yerleşim alanları ve hayvan barınaklarını tehdit eden yangınına Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ve Denizli Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından havada ve karadan yoğun bir şekilde müdahale edildi.

AYDIN DİDİM'DE ORMAN YANGINI

Aydın'ın Didim ilçesinde de makilikte yangın çıktı. Ekipler, alevlere havadan ve karadan müdahale ediyor.

Akyeniköy Mahallesi'ndeki makilikte, saat 13.30 sıralarında yangın çıktı. Alevler kısa sürede rüzgarın da etkisiyle yayıldı. Bölgeden yükselen dumanları görenlerin ihbarıyla bölgeye itfaiye ve orman ekipleri sevk edildi. Ekipler yangına havadan ve karadan müdahale ediyor.

Aydın'ın Didim ilçesinde makilikte çıkan orman yangınına müdahale eden uçağın burun kısmı su aldığı Bafa Gölü'ne battı. Ekipler, uçaktaki mürettebatı kurtarmak için çalışma başlattı. Uçaktaki 3 personelin kurtarıldığı kaydedildi.

Didim ilçesindeki makilikte, saat 13.30 sıralarında yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları görenlerin ihbarıyla bölgeye sevk edilen Muğla Orman Müdürlüğü'ne ait uçaklardan birinin burnu, saat 16.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle su aldığı Bafa Gölü'ne battı.

Bölgeye polis, jandarma, itfaiye, sahil güvenlik, UMKE ekipleri sevk edildi. Olayın ardından uçaktaki mürettebat için arama-kurtarma çalışması başlatıldı. Uçaktaki 3 personelin kurtarıldığı kaydedildi.

BALIKESİR İVRİNDİ'DE ORMAN YANGINI

Balıkesir'in İvrindi ilçesinde de çıkan orman yangınının kontrol altına alınmasına çalışılıyor. İlçeye bağlı kırsal Kınık Mahallesi yakınındaki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

İhbar üzerine yangının etkili olduğu alana Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi.

Havadan ve karadan müdahale başlatan ekipler, yangını kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor.

MUĞLA MİLAS'TA ORMAN YANGINI

Muğla'nın Milas ilçesinde de ormanlık alanda başlayan yangın rüzgarın da etkisi ile büyüyor.

Milas-Ören karayolu üzerinde bulunan Kısırlar Mahallesinde çıkış nedeni belirlenemeyen orman yangınına bölgedeki ekiplerin yanı sıra çevre ilçelerden de takviye ekipler istendi.

Yangın sonrası Muğla bölgesindeki hava araçları yangın bölgesine sevk edilirken, rüzgarın şiddetli olması nedeniyle alevlerin yayıldığı açıklandı.

Ekipler alevlerin yükseldiği ormanlık alan ile yerleşim bölgesi arasında barikat kurdu. Jandarma ekipleri de bölgede yaşayan vatandaşları yangın bölgesinden uzak tutabilmek için önlem aldı. Alevlerin evlerine doğru yaklaştığı gören kırsa mahalle sakinleri, gözyaşlarına hakim olamadı. Büyük bir korku ve panik yaşayan bazı kadınlara, sağlık ekipleri tarafından tedavi uygulandı.

Küresel çevre felaketleri: Seller, aşırı sıcaklar ve yangınlar...

 

Antalya'da yangın! Ünlü ağaç evler kül oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)