E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan Türkiye ile görüşmek istiyormuş!---

Yunanistan Türkiye ile görüşmek istiyormuş!

Yunanistan Türkiye ile görüşmek istiyormuş!
30 Temmuz 2020 - 17:46 borsaningundemi.com

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Petsas, İtalya ile yaptıkları gibi Türkiye ile de deniz yetki alanlarının sınırlandırılmasına ilişkin görüşme gerçekleştirmek istediklerini belirtti.

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelyo Petsas, İtalya ile yaptıkları gibi Türkiye ile de deniz yetki alanlarının sınırlandırılması konusunu görüşmek istediklerini bildirdi.

Petsas, başkent Atina'da düzenlediği haftalık olağan basın toplantısında, Ege ve Doğu Akdeniz'e ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"TÜRKİYE İLE KONUŞMAK İSTİYORUZ"

Türkiye ile özellikle gerginlik dönemlerinde iletişim kanallarının açık olması gerektiğini belirten Petsas, "İtalya ile yaptığımız gibi deniz yetki alanlarının belirlenmesini Türkiye ile de konuşmak istiyoruz." diye konuştu.

Petsas, Barbaros Hayrettin Paşa sismik araştırma gemisinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gittiğini dile getirerek, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in, Güney Kıbrıs Rum yönetimi lideri Nikos Anastasiadis ile konuyu telefonda görüştüğünü belirtti.

Yunanistan ve İtalya, 9 Haziran'da, İyon Denizi'nde iki ülke arasında Ekonomik Münhasır Bölge sınırlandırma anlaşmasını imzalamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (21)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BARON31 Temmuz 2020 03:52

    Türkiye nin istekleri ,farklı ülkelerin, farklı yerlerde yaptığı anlaşmalarla aynı prensip ve kurallarda. avrupa burda kötü niyetini çakallıkla avantaja çevirmek istiyor ama yemeyeceğini biliyorlar artık. Sorunu el yükselterek çözmek isterlerse , işin ucu çok büyük ve farklı yerlere kayabilir. İKİ senaryo olabilir avrupa bizimle anlaşır dostluk başlar, 2. Türkiye yeni bir uluslararası denge yaratmak için Rusya ile daha büyük işbirliği başlatır.  tahminim 

  • Vatan sever 31 Temmuz 2020 00:51

    Avrupanın şımarık çocuğu sen hiç OSMANLI tokadı yemedin sanırım

  • Vatansever'e31 Temmuz 2020 11:56

    Yunanistan'dan bahsediyorsun sanırım? Yahu adamlar 500 yıl Osmanlı egemenliği altında yaşamışlar. Haberin mi yok anlamadım. Sanki hayatlarında yunanlılar hiç osmanlı görmememişler gibi yazmışsın da. Tarih oku, tarih...

  • Vatansever'e31 Temmuz 2020 09:23

    Valla Annan Planına muhalefet hayır dedi, ama siz, alayınız EVET, EVET diye zıplayıp durdunuz. Çok eski değil, daha mevcut iktidardan bahsediyorum. Ha tuşa gelince de Osmanlı Tokadı diyip durursunuz. Tam masabaşı klavye ağzı. Osmanlı mı kaldı yahu. Ha eğer bir yunan'a sorarsanız size ne mistik hikayeler anlatır, helenistik. Ama hepsi geçmişte kalmıştır ve bugün bunlardan bahsetmek, hayal dünyasında yüzmektir. Osmanlı tokatı için geçmişi referans veriyorsun. Ama Ay'a çıktın mı? Mars'a ekip gönderiyor musun? Nükleer teknolojin ne seviyededir? Ağır sanayin var mı? Motor üretebiliyor musun? Bunların hiç biri yok! Hala montaj sanayisi ile birşeyler yapmaya çalışan bir ülke. Yerli Otomobil fabrikası da Mersin'deki nükleer santral de hep ithal sipariş ile tesis edilen yatırımlar, teknolojiler ve tesisler... Biz sadece fişe takıp, çalıştır düğmesine basacağız! Hala bir Kore bile değiliz! Sen içinde Osmanlı tokatı olan bir dünyanda yaşamaya devam et. 

  • Gerçekler.30 Temmuz 2020 23:34

    Annan Planı ile sözde her iki toplumda referanduma gidildi. Ve sonuçlara bakmadan AB, Kıbrıs'a üyelik statüsü verdi.  Halbuki Annan Planını rededen taraf Türk tarafı olmalı idi. Masaya oturarak kaybetmenin bir başka örneği. Annan Planı her iki tarafta referanduma gitmese idi, Kıbrıs'ın AB üyeliği hayal idi. Üyelik için batı bir meşruiyet uydurdu. Referandum sonuçları aslında onlar için hiç önemli değildi. Nitekim de öyle oldu. Masaya yumruğunu vurup masadan kalksan ne olacak? Bunlar AB üyesi oldu mu olmadı mı? Evet oldu. Asarım, keserim edebiyatı yapmayı bırakın sene olmuş 2020. Bunların hepsi Orta çağ ağzı.

  • vatansever30 Temmuz 2020 22:29

    1 gorusmeden olmaz2 masaya oturursun yumrugunuda hazir tutarsin gerekirse masayi yumruklar ve geregini yaparsin.zihinlerinizi biraz kurcayin ve bugunku kicimizin dibindeki sozde yunan adalarini italyanlarin kontrolundeydi ve de adalari paylastirma zamani geldiginde inonu zamaninda hic gorusmya gidilmedi ve tamami yunanliya verildi ,gorusursun ve hakkini soke sokede alirsin,ya masada yada savas alaninda......

  • sözde vatansever'e30 Temmuz 2020 23:22

    Engin yorumların için teşekkürler. Aydınlandık! Böyle mahalle ağzı nutuklara bayılıyorum. Ha unutmadan, 1974'de Kıbrıs sorunu çözülmüştü. Ama orda da masaya oturun dediler Türkiye masaya oturarak yine kaybetti. Hala da o gün bu gündür bir türlü kalkamadı o masadan. Sorsan ege, akdeniz, kıbrıs hepsini zaten çözdük, derler. Başlarını kuma gömerler. 

  • Hamza ŞAHİN 30 Temmuz 2020 22:21

    Aşağıda yorum yapan zevata soruyorum türkiye suriyedede libyadada proaktif davranarak bunca içerden dışardan muhalefet ve düşmana rağmen kazanımlar elde etmiştir suriyenin kuzeyi ve libyanın yarışı fiilen bizim kontrolümüzdedir. Eğer biz müdahale etmeseydik şuan terör şehir merkezlerimizde tedhiş yayacaktı akdenizde münhasır ekonomik bölge diye bir hakkımız olmayacaktı biz müdahale etmeden önce sevilla anlaşması diye bir uyduruk uluslararası hukukda yeri olmayan bir projeyi hayata geçireceklerdi ama zor oyunu bozdu. Libya meşru hükümeti ile anlaşmayı yaptık. Bakın arkadaşlar ben sizin gibi içimden geçenler üzerinden yorum yapmıyorum ben mevcut durumdan bahsediyorum. Şu an dediklerimin hepsi mevcut

  • Hamza'ya30 Temmuz 2020 23:27

    Soruyorum diyorsun yazdığın yazının içinde bir tane bile soru cümlesi yok. Göbeğini kaşıyarak yazılmış bir yorum daha. Sana tavsiyem gidip biraz Türkçe öğrenmen. Böylece soru sormasını öğrenirsin.

  • hata30 Temmuz 2020 20:41

    Yunanistan'ın memnun olduğu bir işe , kalkıp da "iktidar doğru yapmıştır" demek, hezeyandır. Muhalefete laf yetiştireceğinize iktidarın attığı adımları bir vatandaş olarak ölçüp biçmeli, yorumlamalı her yönüyle. Gerekiyorsa ikditar akademisyenlere uzman görüşü sormalı idi raporlar hazırlattırmalı idi. Böyle 45 dakikaliık bir telefona hemen cevap mı verilmeliydi? Düşünelim diyerek bilen kişilere danışılmalı idi bu görüşme talebinin kabül edilip, edilmemesi hususu bence

  • fafa30 Temmuz 2020 21:56

    İktidar akademisyenlerin görüşüne  başvuracak,olsaydı Suriye'yi desteklememiz gerekirdi.Halbuki başımıza bela ettik,Rusya ve Amerika'nın komşu olmasına sebep olduk.

  • yazık30 Temmuz 2020 20:34

    Lozan'dan beri Ege Denizi hususunda asla masaya oturmayan Yunanistan dururken, biz kalkıp 1 günde, doğu akdeniz için kalkıp masaya oturduk. Bize göre tartışmalı bölge olmayan alan artık tartışma konusu oldu. Hakikaten bunun ne manaya geldiğini anlayamayan insanları görmek ne kadar üzücü. Yaparız, asarız, keseriz diyip çıkın bence yine. Göbeklerinizi kaşıyarak. Eğer orada, ABD, Fransız, İngiliz, Alman donanması olursa, asamazsın, kesemezsin. O devletlerin hepsi, "doğu akdeniz sorununu çöz" diyecekler. Ve bu sorun yıllarca kıbrıs gibi sürüp gidecek. Bence yol yakınken dışişleri bu görüşmeyi iptal etmeli ya da ilk celse de masadan kalkmalı.

  • fafa30 Temmuz 2020 19:45

    Yunanistan'la görüşmeden bir şey çıkmaz,sebebi basit:AB,Türkiye'nin haklılığını gördü,Yunanistan'a baskı yaptı.Yunanistan ,görüştük,ama Türkler laf anlamıyor,diyecek.Bekleyin görün.

  • fafa30 Temmuz 2020 20:42

    İki cevap yazan arkadaşa teşekkür ederim.İşte aynı şeyi söylüyoruz.Türkiye hata yaptı.İşte''yahu'' diyorsun ya işte onu Hükumete söyleyeceksin,neden tartışmalı hale getirdik diyeceksin

  • fafa'ya30 Temmuz 2020 20:23

    Yahu kendi ağzınla söylüyorsun. AB, Türkiye'nin haklı olduğunu gördü diyorsun. O halde niye masaya oturuyoruz? Niye kabül ettik masaya oturmayı? Birşey olmayacağını bile bile? Niye Bu konuyu tartışmalı konu haline getirdik? Artık BM olsun AB olsun her ortamda Türkiye'nin önüne hep doğu akdeniz gelecektir. Birşey olmayacağını biz de biliyoruz. Diplomaside attığın her adım baş ağrıtır, eğer yanlış hamle ise. Yunanistan yıllardır Ege için masaya oturmuyor. Sebebi niye acaba? Türkiye ise şıp diye doğu akdeniz için masaya oturdu. Nedir bu akıl tutulması anlamak mümkün değil.

  • fafa'ya30 Temmuz 2020 20:18

    Birşey çıkmayacağını biz de biliyoruz. Herkes biliyor. Ama masaya oturarak Doğu Akdeniz'in tartışmalı olduğunu Türkiye kabül etmiş oldu. Niye yıllardır Ege konusunda Yunanistan masaya oturmadı? Çünki Ege Denizi, yunanlara göre tartışma konusu olan bir deniz değil de ondan. Onlara göre ege, yunan denizi. Ama bize göre Ege, tartışmalı bölgedir. Doğu akdenizde ise bence Türkiye, Yunanistanın Ege'de yaptığı gibi doğu akdeniz için bu kez kendisi masaya oturmamalı idi. Masaya oturulacak bir konu varsa o da Ege Denizi'dir. Doğu Akdeniz değil. Bu konu artık her uluslararası platformlarda tartışmalı konu olarak Türkiye'nin peşinden gelecektir. Masaya oturduğun an bitmiştir olay zaten. Bizim için hiç sorun olmayan bir alan, artık sorun haline gelmiştir. Sondaja başlanmalı idi. Siz oturmaya devam edin. Zaten jetonlar hep birkaç sene sonra düşüyor sizin.

  • Görüşme?30 Temmuz 2020 19:00

    Meis Adası'nın güneyinde yoksunuz diyecekler. Başka ne diyecekler? Oyalama taktiği. Almanya bile Hamburg'taki fırkateynini gönderiyor buraya. Almanya'nın derdi, petrol ihtiyacını Libya ve Rusya'dan değil, bu bölgeden temin etmek. O yüzden de doğu akdenizi AB bölgesi yapmaya çalışıyor. Yunanistan da bu taleple gelecek. Sahibi Almanya'dır. Akıl hocası da. Libya'nın petrollerini ithal eden bir başka ülke de Fransa'dır. O da benzer şekilde o yüzden hop oturup hop kalkıyor. Petroller giderse veya Türkiye'den alınırsa, sopa Türklerin elinde olacak. İkisi de endişeli...

  • Hata30 Temmuz 2020 18:55

    Bu görüşme talebini Ankara kabül etti ve son Navtex alanındaki sondaj çalışmalarını beklemeye aldı. Ege tamam ama halbuki Doğu Akdeniz Türkiye açısından bir tartışma konusu değildi. Artık tartışma konusu olduğu kabül edildi. Bence yanlış bir adım atıldı. Diplomaside ne halt yendiğini daha sonra anlayacağız jeton düşecek ama yine kalkıp başarısızlığı askeri tedbirlerle gidermenin yollarını arayacağız. Suriye'de Libya'da olduğu gibi. Suriye'nin de Libya'nın da bölünmesinde malesef Türkiye'nin batıdan yana takındığı tavır önemli rol oynamıştır. Halbuki meşru hükümet olan Kaddafi'nin, Esad'ın yanında yer alacaktık. Batının medya üstünden yaptığı bilgi deformasyonu üstünden Suriye hakkında hüküm verdik ve katli vaciptir diyerek bütün ilişkileri kopardık. Ha keza Mısır da öyle. Sebep? İktidarlar değişebilir ama devletler bakidir. Hani akla diplomatik ilişkileri üst seviyede kestik? Kişisel sebeplerle mi yoksa?

  • cemile'ye30 Temmuz 2020 20:25

    İktidarın yaptığı her işin doğru olduğunu zanneden insan, cahil insandır. Fikri olsa, sorgulardı zaten. Fikri olmadığı için, takım tutar gibi partizanlık yapmayı seçiyor ve sonra da tabiki kendini mutlu hissedir.

  • cemil30 Temmuz 2020 20:08

    ya  sende  bayağı dış polikada  lisans yapmışsın.hata  başlıklı yorum sahibi,tipik  muhalefet örneğisin.siz  başka bişe bilmezsiniz  sadece yapılana kılçık atmak  o işi beceriyorsunuz. her şey  böyle güzel olur.

  • fafa30 Temmuz 2020 19:50

    Türkiye baskıya boyun eğdi,bu durum da Yunanistan'ın görüşelim demesiyle yakından ilgili.İki tarafta baskıya boyun eğdi,ama bir şey çıkmaz.