E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYükseliş mi, düşüş mü?---

Yükseliş mi, düşüş mü?

Yükseliş mi, düşüş mü?
26 Eylül 2013 - 15:09 borsagundem.com

Döviz Destek by A1, altındaki son durumu değerlendirdi. İşte o analiz...

Altın dünkü raporumuzda yazdığımız gibi 1330 seviyesini yukarı kırdı. Beklenti altı gelen dayanıklı mal siparişleri verisinin yanında ABD’deki bütçe tartışmaları da önemli rol oynadı bu harekette.
Şu anki tabloda eğer bir bütçe kabul edilmezse ay sonunda ABD’de hükümet yavaş yavaş kepenk indirmeye başlayacak, servisler aksayacak. Nihayetinde ödemeler için bir bütçe gerekiyor.
Bu durum geçmişte de yaşanmış bir durum ve kalıcı olmuyor. Nihayetinde bir anlaşmaya varıyor cumhuriyetçiler ile demokratlar.
Bir diğer tarih de borç tavanı için var. Eğer 17 Ekim’e kadar ABD’nin borçlanabileceği maksimum miktarı belirleyen bu tavan arttırılmazsa ABD en sonunda tahvil ödemelerini yapamayacak ve teknik olarak iflas etmiş olacak. Bu durum daha önce yaşanmadı ve yaşanması piyasalarda çok büyük sarsıntı yaratır.
Zaten böyle bir sarsıntının yaşatılmasına da çok ihtimal vermiyor piyasalar. Ama bir yandan da günler geçtikçe gerilim tırmanıyor.
Altın 1330 üzerinde olduğu sürece satış düşünmemek lazım bizce. Ama bu birkaç günlük rallinin çok devam etmeyeceğini ve ABD’deki bütçe sıkıntıları çözüldükten sonra yeni satış dalgasının geleceğini düşünüyoruz. (www.dovizdestek.com)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)