E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizYine yeniden FED’i konuşuyoruz…---

Yine yeniden FED’i konuşuyoruz…

Yine yeniden FED’i konuşuyoruz…
16 Kasım 2016 - 09:18 borsagundem.com

A1 Capital sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi

Piyasalar yavaş yavaş Trump korkusunu üstünden atarken, DowJones’da sanayi hisseleri öncülüğündeki yükselişler dikkat çekiciydi.

Dolar/TL’de 3.30 seviyesinin test edilesi sonucunda geri çekilmeler sınırlı olmakla birlikte devam ederken, yurtdışına göre daha yavaş gerçekleşen bu hareketler iç dinamiklerdeki yaşanan süreç
ve Avrupa Birliği ile yaşanan gelişmeler etkiliydi.
Fed Başkanlarının Fed’in Aralık ayında faiz artırması gerektiği vurguları piyasanın yakın takibinde ve bunun fiyatlaması da hali hazırda devam ediyor.
Küresel piyasalarda yavaş yavaş dalgalanmanın azalması yerini kontrollü alışlara bırakırken, Fed’in faiz artırma ihtimali ve buna dair söylemler bu hareketi sınırlıyor.
Son anketlerde %80 seviyesine hızla tırmanan faiz artırma ihtimalinin son açıklamalar sonrasında ve enflasyon beklentilerindeki güçlenme ile birlikte %100 seviyesine yaklaşıyor olmasına dikkat
çekmek istiyoruz.
Özellikle tüketici fiyatlarına dair göstergenin Fed’in hedef değer olarak gösterdiği %2 seviyesine yaklaşması da bu ihtimali kuvvetlendirmekte.
Amerikan 10 yıllık tahvil faizlerinin %2.26 seviyesini test ettikten sonra %2.2247 seviyesine çekilmesi de piyasanın yavaş yavaş bu sürece hazırlandığının göstergesi.
Öte yandan petrol fiyatlarının OPEC’in Doha’da gerçekleştireceği toplantıya Rusya’nın da katılacak olması ve buradan petrol üretiminin sınırlanabileceğine dair haberlerin çıkabilme ihtimaliyle 45 dolar
seviyesindeki seyrini sürdürüyor.
Emtia tarafında ise en sert düzeltmenin altında gerçekleştiğini hatırlatalım. 1300 dolar/ons’un üzerine çıkan altın fiyatlarının 1225-1230 dolar/ons seviyesine gerilemesi içeride ise gram altında 130TL seviyesindeki seyir önemli.
İç dinamiklere baktığımızda ise, Başkana Yıldırım’ın “seçim yok, anayasa ile ilgili bir referanduma gideceğiz. 2017’de de 2018’de de seçim olmayacak, herkes işinin başına dönsün.” mesajı ve dolardaki
yavaşlama bu etkinin kısmen fiyatlanmaya başladığının göstergesi sayabiliriz.

Bugünün gündemine baktığımızda

11.00’da St.Louis Fed Başkanı Bullard konuşma yapacak, 16.30’da ABD ÜFE(Yarın ABD TÜFE) verisi,
17.15’te ABD kapasite kullanım oranı ve aynı saatte sanayi üretimi verileri piyasaların takip edeceği önemli veri olurken, BIST’de ADESE Alışveriş Merkezleri Ticaret A.Ş. ve ICBC Turkey Bank
A.Ş.’nin sermaye artırımı, Deva Holding A.Ş. ve AKİŞ Gayrımenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin birleşme ve SAF Gayrımenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin devrolma konusundaki KAP haberlerini de hatırlatalım.(Detaylar bültenimizin şirket haberleri bölümünde yer almaktadır.)

BIST100 endeksinin dünkü yükselişe rağmen hedef değerimiz olan 75.100’ün biraz üerinde kapatması ve bugünkü hareketi doların seyrine bağlı olarak değişecektir. Yukarı yönlü hareketlenmelerde 76.000
76.300 hedef değerler olurken, gün sonu kapanışı itibariyle endeksin 75.000 üzerinde kapatması biizm için önemle takip edilecek seviyedir.

A1 Capital www.a1capital.com.tr

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 16/11/2016

 

Günün önemli şirket haberleri 16.11.2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)