E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYıllık %150 üzeri getiri sağlayan yatırım fonları---

Yıllık %150 üzeri getiri sağlayan yatırım fonları

Yıllık %150 üzeri getiri sağlayan yatırım fonları
17 Temmuz 2024 - 16:37 borsagundem.com

Yıllık yüzde 150’nin üzerinde kazandıran 10 yatırım fonu bulunuyor. Bu fonların risk değerleri 5 ile 7 arasında değişti. En yüksek getiriyi sağlayan fonlar içerisinden sadece 2 tanesi serbest fon.

Hisse fonlar getirileri ile tüm yatırım araçlarının üzerinde kazandırdı. Öyle ki getiriler yüzde 182’lere çıktı.

En yüksek getiri oranına sahip fon, Deniz Portföy Bankacılık Sektörü Hisse Senedi Serbest Fon (DDA) oldu, %182,10'luk bir yıllık getiri oranı ile listenin başında yer alıyor.

Ünlü yatırımcı George Soros "Finansal piyasalarda başarı, riskleri yönetebilmekle ölçülür." Diyor.

Yüksek getiri sağlayan fonlar, büyük kazançlar vaat etse de, beraberinde yüksek riskler de barındırır. Uzun vadede ise bu fiyat hareketleri sadece küçük dalgalanmalar olarak kalır.

Hisse senedi yoğunluklu fonların avantajları arasında yüksek getiri potansiyeli, likidite ve yatırım çeşitliliği bulunur. Yatırımcılar, bu fonlar aracılığıyla çeşitli sektörlerde ve şirketlerde pay sahibi olabilirler.

Deniz Portföy Bankacılık Sektörü Hisse Senedi Serbest Fon (DDA), %182,10'luk yıllık getiri oranı ile en yüksek getiriye sahip fon olarak öne çıkıyor. Bu fon, bankacılık sektörüne yaptığı yatırımlarla dikkat çekiyor.

İş Portföy BIST Banka Endeksi Hisse Senedi Fonu (TAU)

İş Portföy BIST Banka Endeksi Hisse Senedi Fonu (TAU), %177,01'lik yıllık getiri oranı ile listenin ikinci sırasında yer alıyor. Bu fon, BIST Banka Endeksi'ne yatırım yaparak, banka hisselerinden oluşan bir portföy sunuyor. Bankacılık sektöründeki olumlu gelişmeler, fonun getirisini artırıyor.

İş Portföy İş’te Kadın Hisse Senedi Fonu (IHK)

İş Portföy İş’te Kadın Hisse Senedi Fonu (IHK), %175,33'lük yıllık getiri oranı ile üçüncü sırada yer alıyor. Bu fon, kadın liderlerin yönetiminde olan şirketlere yatırım yaparak dikkat çekiyor.

Sonuç olarak hisse senedi fonları yüksek getiri fırsatı sunuyor. Portföylerde bulundurulmasında fayda var.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)