E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisYeşil’di kırmızı oldu---

Yeşil’di kırmızı oldu

Yeşil’di kırmızı oldu
22 Haziran 2012 - 08:52 borsagundem.com

Durup dururken hisseler çöküşe geçti: Kayıp, yüzde 25'e ulaşta, patron devreye girdi

Hafta başında Yeşil İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil basın toplantısı düzenledi, “Yeşil GYO olarak ilk çeyrekte 1 milyon 716 bin TL net satış gelirine ulaştık. Satışların kârlılığını gösteren brüt kâr marjımız ilk çeyrekte yüzde 17.08 olarak gerçekleşti” dedi. Yeşil, gayrimenkul, enerji, perakende ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren firmalarını tek bir çatı altında toplama kararı aldıklarını açıkladı. Yani, Yeşil Grubu artık Yeşil Holding oluyor.
Kısa vadede bu açıklama dışında kamuoyuna açıklanmış başka bilgi bulunmuyor. Yapılan açıklamalar da oldukça olumlu olmasına rağmen Yeşil GYO hisseleri iki gündür taban taban gidiyor.
Neden?
iddialara göre son dönemde hisse alan bazı isimler satışa geçmiş! Kulislerde konuşulanlara göre patron ile hisse alan kişiler arasında bir anlaşmazlık ortaya çıkmış ve satış başlamış… Bu düşüş nerede son bulur bilinmez ama ortada bir gerçek varsa o da yatırımcıların bir hafta gibi kısa sürede yüzde 25 gibi yüksek oranda zarar etmesi! Nişantaşı'nda yaşayan Musevi bir ismin de bu düşüşle ilgisi olabileceği konuşuluyor. Hisselerin hızla gerilemesi yatırımcılar arasında, "Yeşil'di kırmızı oldu" şeklinde esprilere neden oluyor.
Bu arada sert düşü durdurmak için dün Engen Yeşil'in 0.82 liradan alıma geçtiği gözlendi. 500 bin adet alım yapan Yeşil, tahtanın hafif toparlanmasını sağladı. Daha sonra da "Olağandışı fiyat ve miktar hareketlerine ilişkin olarak henüz kamuya açıklanmamış özel bir durumumuz yoktur" diye açıklama gönderildi KAP'a...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 1,33
En Yüksek: 1,35
En Düşük: 1,32
Değişim -0,75 %
FK: 0,00
PD / DD: 1,47
İşlem Hacmi 37.492.612
Toplam Adet: 28.067.163
Ağırlıklı Ort.: 1,41
ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)