E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakYeşil İnşaat mağdur etti---

Yeşil İnşaat mağdur etti

Yeşil İnşaat mağdur etti
15 Ocak 2013 - 07:38 borsagundem.com

Yeşil İnşaat, Esenyurt'taki projesinde yer alan evleri teslim edemedi

Yeşil İnşaat, İnnovia 3’ten daire alan 3 bin 293 kişiye teslim tarihi ‘Haziran 2012’ sözü verdi. Daireler 6 aylık opsiyona rağmen hala teslim edilmedi. Tarih yılsonuna ertelendi. Gecikme kirası da hayal oldu.
Çok yoğun kampanyalarla ev satışı yapan ve konut alıcısına binbir vaadlerde bulunan Yeşil İnşaat
İnnovia 1 ve 2’de aidat nedeniyle konut alıcılarından tepki aldı şimdi de İnnovia 3’ü zamanında teslim edemeyeceğini bildirdi. Şirketten konut alıcılarına yapılan yazılı açıklamada “Sayın müşterilerimiz, sizler ile daha önceden yaptığımız toplantılarda verdiğimiz bilgilere paralel olarak Innovia 3.Etap projemizi Aralık 2012 sonu itibariyle teslim etmek için var gücümüzle çalıştık. Ne var ki elimizde olmayan, bizden kaynaklanmayan ve yaz aylarında da medyada oldukça fazlasıyla yer alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Esenyurt Belediyesi arasındaki imar konulu anlaşmazlıktan dolayı bizim projemiz de mücbir sebep nedeni ile takriben 4 ay durmak zorunda kalmıştır” denildi.
EN ERKEN TESLİM İKİNCİ ÇEYREK
Bahse konu problemden dolayı ortak alan ve altyapı çalışmalarının da durduğuna dikkat çekilen yazılı açıklamada evlerin teslimiyle ilgili ise şu bilgilere yer verilmiştir: “Bu mücbir sebepten, bitmiş ve/ veya bitme noktasına yaklaşmış olan bloklarımız da dahil tüm teslimlerimiz (A ve B blok hariç olmak üzere), sözleşmesel yükümlülükler karşılıklı olarak baki kalmak kaydıyla, 2013 yılının ikinci çeyreği içinde gerçekleşecek şekilde ötelenmiştir. Diğer taraftan A ve B blokların ise 2013 yılı son çeyreğinde teslimatı planlanmaktadır” denildi.
PLANLAR ALTÜST OLDU
3.Etap'ta dairesi bulunan Hamit Eteevrans, projede sürekli erteleme yaşandığını ve bunun hayatına
yansıdığını söyledi. Eteevrans, "Geçen yıl Haziran’da teslim edeceklerdi, Ocak’a ertelediler, şimdi
ise 2013'ün ikinci ve son çeyreğinden bahsediliyor. Evlilik planlarımı ev teslimatı nedeniyle iki kez
erteledim. Bütün planlarım alt üst oldu. Yurt dışından düğünümüz için misafirlerimiz gelecek. İzinlerini bize göre ayarlayacaklar ama net bir bilgi olmadığı için adım atamıyoruz” dedi.
GECİKME KİRASI NAKİT ÖDENMİYOR
Projeden daire alan kiracılar da mağdur edilen alıcılar arasında yer alıyor. İsmini vermek istemeyen
ve kendisini ‘İnnovia zede’ olarak tanımlayan okuyucu, “Ben kirada oturuyorum. Bir yıldır kira yerine
evimin banka taksitlerini ödeyecekken hala kira ödüyorum. Kiraya ödediğim ve ödemeye devam
edeceğim toplam rakam Haziran 2013’te teslim alırsam 620 lira kiradan 7 bin 440 lira yapıyor.
Şirket bana kira ödemeyeceğini ve daire bedelimin binde 5’ine denk gelen kirayı daire tesliminde
masraflardan düşeceğini söylüyor. Yani kiraları farklı masraf kalemleri altında eritecekler”şeklinde
konuştu. Binde 5 kira yardımında Yeşil İnşaat 79 bin liralık ev için geciktiği her aya 395, 140 bin liralık ev için 700 lira kira ödeyecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • water-fall29 Temmuz 2013 02:16

    Bugün yaklaşık 100 kat maliki firma önünde basına açıklamalarda bulundu.firma 3+1 daire sahiplerinden 25-30Bin TL arasında fazladan ödeme yapma zorunluluğu getirmeye çalışıyor.Hemde bunu teslime son 1 ay kala yapıyor.Lütfen bunuda gündeme alın.FOX Ana Haber ve Ulusal Kanal'da haber olarak ta verildi.

  • inan25 Temmuz 2013 13:55

    Bizlere sormadan m2 büyüttüler. Şimdide fazladan 32.000 para istiyorlarmış. Bunlara biri.dur desin.

  • ahmetbey25 Temmuz 2013 13:28

    Halen teslimler gerçekleşmediği gibi, firmanın ek ödeme talepleri de bulunmaktadır.

  • innoviazede25 Temmuz 2013 04:18

    3+1 leri mühendislerinin hatalarından dolayı büyütmek zorunda kaldılar. aradaki netrekare fiyat farkını 27000, 29000, 30000 olarak tahsile başladılar. yazık çok yazık insanların hayalleriyle oynadılar. Bunlarla bir oynayacak yok mu bu ülkede?

  • Ahmet25 Haziran 2013 19:52

    Teslimleri hala yapamadilar.cok yavas ve umarsizlar.derdimizi kime anlatabiliriz.

  • beko18 Ocak 2013 20:19

    NİYE BU HABERİ YAYINDAN KALDIRDINIZ SİZDEN BİR AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

  • hure wanabe17 Ocak 2013 06:54

    1- fiyapıfikret 2- yeşil inş. bunların ardından bir kaç firma daha gelecek. esnyurta yakın oturuyorum aşağı yukarı bütün inşaatlar gözümüzün önünde kim yapıyor kim duruyor görüyoruz.

  • misafir16 Ocak 2013 14:14

    topu topu 11 kişinin mi şikayeti var demek ki o kadar da çok değil mağdurlar ,ya da paralarının kıymeti yok

  • adnan bilir15 Ocak 2013 21:58

    bende innovia 2 dse oturmaktayım buradaki olumsuzluklar okadar fazlaki hangisini anlatmaya kalksam sayfalar yetmez sürekli yönetim değişmekte tabi hergelen çuval çuval para götürmekte son gelen yönetimde bunlardan biri bize sürekli vaatlerde bulunup yerine getirmeyen cinsten sadece saalmayla meşgul arkadaşımız daha hiçbir icraat göremedik. İşin en acı yönü ise yeşil inşaatın bunlardan haberi olması ve hiçbir girişimde bulunmadığı gibi basınıda susturmakta sanırım ak partinin kankisi:( sen gel burdan ev al bu zibidilerin kahrını çek bide üstüne sürekli para ver kira verir gibi doğma büyüme istanbulluyum sırf burası yüzünden nefret ettin canım istanbuldan kalın sağlıcakla.

  • flamenco7215 Ocak 2013 20:22

    tüketiciler dava açsın kazansın bak ödüyor mu ödemiyor mu..maddi kayıp ve inşaatın gecikmesi arasındaki ilişki net ve ispat edilebilirse.hakkaniyet sınırları içinde tazminat hakkı doğar kanımca..Tabii ki aldığın 100 000 liralık daire ise ve O tarihe kadar oturduğun evin aylık kirası 10 000 lira ise olmaz..Kanımca adil tazminat satılan dairenin bilrkişi ile tespit edilmiş kira bedeli ve onun yasal faizi kadar olsa gerek..İnşaat teslimi sırasındaki masrafların ne olacağı da belli olması gerek..o şekilde bir mahsuplaşma olabilir kanımca..Tüketicilerin bu nevi firmalardan haklarını sinekten yağ çıkarırcasına sökke sökke almalarını dilerim..Tüm olay "Basiretli tacir" kavramının çerçevesinde değerlendirilecektir..hukuk tavsiyesi değildir...kendi adalet terazimce düşündüklerimdir

  • Tarık15 Ocak 2013 16:37

    Yapılan resmi açıklamaları kim yapıyorsa derhal görevinden alınmalı. Hem inşaat durdurulmadı biz çalışıyoruz diye kendi resmi internet sitene video koyuyorsun. 6 ay sonra çıkıp belediye inşaatı durdurdu o yüzden geciktim diyorsun. Amatörce çalışıyorlar firma sahibi herşeyi pazarlama sanıyor!

  • cmc15 Ocak 2013 14:22

    eskiborsaci; bölgede inşaatların durduğu yaz aylarında Yeşil İnşaat bir basın açıklaması yaparak haberi yalanladı ve inşaatlarının durmadığını açıkladı. Şimdi de kendini yalanlayarak, "inşaat durduruldu ondan madur olduk" diyor. Yalan yahu..Böyle zengin olunuyor dünya da. yani bu "Yalan mazerettir", mücbir sebep değildir

  • esnaf15 Ocak 2013 11:24

    Bende innoviadan daire aldım ve hala ödüyorum herşey belirsiz burdan herkese sesleniyorum makete bakarak kesinlikle birşey satın almayın.Aylardan beri para ödüyoruz en ufak yapılan birşey yok birsürü insandan çuvalla para topladılar ve parayı işletiyorlar hatta bu süre içerisinde banka değişikliği yaptılar 14000 konuttan ortalama 150000 tl aldıklarını düşünün ve bu parayı 2 sene kullandıklarını düşünün hesap ortada ev yapıcaz diye milleti kandırıp parayı çok iyi kullandılar.Ayrıca innovianın belediyelerle herhangi bir sorunu yoktu bunu bahane ediyorlar.Tekrar üzwerine basarak söylüyorum makete bakarak kesinlikle ev almayın mağdur olursunuz.

  • lekçi15 Ocak 2013 10:40

    Biz evi aldıkda ne oldu?Aidatlar, ısınma giderleri (aylık ortalama 400 tl) yerine getirilmeyen vaadler,düşünebiliyormusunuz.1.5 sene oldu hala fitness salonu yapılacak.Biz vazgeçtik artık sosyal şeylerden sadece huzur olsun yeter...

  • magdur15 Ocak 2013 10:30

    Ben de Yesil Insaattan daire satin alma hatasina dusenlerden birisiyim. Neyse ki, yeni etap evlerinden satin almaya niyetli 2 ayri arkadasimi vazgecirip kurtardim.

  • eskiborsacı15 Ocak 2013 08:56

    firmanin dedigi konu hakketen dogru. büyüksehir malesef cok dengesiz hareket ederek esenyurt bolgesınde bır cok projenın gecıkmesıne neden olmustur. hatta bazılarında projelerın kuculmesıne sırketlerınden de mılyonlarca zarar etmesıne sebep olmustur.arastırma yapmadan tek taraflı yorum yapmayalım

  • MUTEMET15 Ocak 2013 07:02

    O şimdi borsada başka işlerle meşgul..Binlerce küçük yatırımcıya borsada manüpülatörlerle anlaşarak mağdur etti..Amerika da olsa şimdi çoktan içerideydi..

  • yorum koçu14 Ocak 2013 22:28

    başka renk inşaatlarda(al,kara,mavi,beyaz,morcivet) mağdur etti

  • murat14 Ocak 2013 21:51

    yalnız ev alanları değil hisse alanlarıda magdur etti. endeks 60.000 hisse 1,20 endeks 82.000 hisse 0.70